Inventatorul vaccinului contra HPV: Un vaccin anti-COVID-19 este dificil, spre imposibil, de obținut

0

„Încercarea de a imuniza împotriva coronavirusului este la fel ca imunizarea împotriva gripei comune – ceva dificil spre imposibil”, a declarat Ian Frazer, coinventator al vaccinului împotriva cancerului de col uterin HPV, pentru news.com.au.

Cum explică prof. Ian Frazer (Queensland University) faptul că un vaccin împotriva coronavirus este probabil imposibil de obținut:

Vaccinurile sunt complicate pentru bolile tractului respirator superior, deoarece virusul se fixează în afara organelor….Coronavirusul nu intră în profunzime, rămâne la nivelul celulelor de suprafață ale plămânilor. Nu ucide celulele, le îmbolnăvește. Momentan nu știm cum ar trebui să arate un vaccin împotriva coronavirusului. Acesta este motivul pentru care există cel puțin o sută de prototipuri de vaccin, pentru care s-au folosit toate abordările imaginabile. Nu știm dacă va funcționa vreunul dintre acestea”, a precizat Frazer.

 

Există și o veste bună, susține Frazer… SARS CoV2 are șanse să se consume în mod natural, devenind mai puțin eficient.

Asta s-a întâmplat și cu SARS CoV1, apărut în 2003, tot în China, și de aceea nu s-a dezvoltat un vaccin până acum.

SARS CoV1 a devenit mai puțin eficient pe măsură ce a trecut de la gazdă la gazdă.

„Este posibil să fie la fel și cu noul coronavirus. În ciuda numărului de decese, este evident că nu este foarte eficient în a ne îmbolnăvi. Poate deveni și mai puțin eficient de atât sau să dispară”, a subliniat cercetătorul australian.

 

Sursa: NEWSWEEK

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.