Traian Băsescu crede că renunțarea la restricții în 15 mai va genera un puternic a doilea val al pandemiei

0

Joi, ex-Președintele Băsescu a postat pe o rețea de socializare un punct de vedere în legătură cu decizia de relaxare a măsurilor de izolare, în condițiile în care s-au făcut prea puține teste pentru a identifica îmbolnăvirile cu COVID-19.

Acesta crede că măsurile ar trebui menținute până în 15 iunie, într-o formă mai laxă, adaptată la nooul context, dar menținute. Între timp, ar trebui crescute până la numărul de 10-15 000/zi.

 

Mai jos, cele susținute de Traian Băsescu:

 

Dragi decidenţi,
Vă pregătiţi să faceţi o mare eroare !
15 Mai este prea devreme să relaxaţi măsurile de izolare pentru că s-au făcut prea puţine teste.
De aceea habar nu aveţi despre imaginea reală a infecţiei în structura populaţiei. Vă reamintesc recomandarea OMS: „testaţi, testaţi, testaţi”., iar voi nu aţi făcut-o din motive greu de explicat.
Dacă în aceste condiţii veţi diminua restricţiile şi izolarea pe 15 Mai, valul doi al pandemiei ar putea fi foarte puternic.
Amânaţi pentru 15 Iunie ridicarea restricţiilor şi implicit a stării de urgenţă. Eventual modelaţi unele măsuri prin următorul decret ( Ex: măriţi la 3 ore timpul pensionarilor şi mutaţi intervalul mai devreme- este deja foarte cald la orele amiezii).
Lăsaţi timpul necesar pentru ca asimtomaticii să-şi consume singuri boala.
Creşteţi masiv numărul de testări zilnice pentru a le da o şansă celor netestaţi, dintre care unii mor sufocaţi în casele lor, fără nici un fel de asistenţă medicală.
Dispuneţi reluarea activităţilor economice, dar cu respectarea normelor de siguranţă sanitară. În acest sens Direcţiile Sanitare vor da un aviz pentru orice activitate economică ce urmează a se relua/desfăşura în spaţiu închis.
Nu este necesar aviz DSP pentru activităţile economice în aer liber, pe şantiere de construcţii.
Nu redeschideţi şcolile până pe 15 Iunie.
Nu reluaţi zborurile dinspre şi către destinaţii care au fost focare ale infecţiei cu SARS-COV-2.
Întăriţi măsurile de carantină.
Şi încă odată, măriţi numărul de testări la 10 – 15 mii pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.