Donald Trump și-a dat în petic din nou: într-un briefing de la Casa Albă, a analizat posibilitatea de a injecta dezinfectant în plămâni, ca tratament anti-COVID-19

0

Președintele Trump este celebru pentru modul în care – deși nu are expertiză științifică – propune public tot soiul de ”leacuri” pe bază de intuiție, a sa, personală.

Unele se dovedesc a fi mai stupide decât cele băbești, ba chiar periculoase, de exemplu ideea năstrușnică de a injecta dezinfectant în corp, pentru a omorî COVID-19

Şi apoi văd dezinfectantul care îl distruge într-un minut. Un minut. Este vreun mijloc prin care putem face ceva, prin injectarea în interior sau printr-un fel de curăţare? Ar fi interesant de verificat şi asta”, a afirmat Trump, spre uluirea medicilor din grupul care supervizează măsurile anti-COVID-19 în SUA.

Arătând cu degetul spre cap, Trump a continuat: „Nu sunt doctor. Dar sunt o persoană care are un ştiţi-voi-ce bun”.

El s-a uitat apoi din nou la doctorul Deborah Birx şi a întrebat-o dacă a auzit de folosirea „căldurii şi luminii” pentru tratarea coronavirusului.

Nu ca tratament”, a răspuns ea. „Adică, sigur, febra e un lucru bun. Când ai febră, corpul este ajutat să reacţioneze. Dar nu ştiu de căldură sau lumină”, a adăugat ea.

„Cred că e un lucru extraordinar de analizat”, a spus Trump.

Intervievat de BBC News, medicul pneumolog Vin Gupta a spus că „această noţiune de a injecta sau de a ingera orice tip de produs de curăţat în organism este iresponsabilă şi periculoasă”.

Este o metodă obişnuită pe care oamenii o folosesc când vor să se sinucidă”, a explicat el.

Kashif Mahmood, un medic din Charleston, Virginia de Vest, a scris pe Twitter: „Ca medic, nu pot recomanda injectarea de dezinfectant în plămâni sau folosirea radiaţiei ultraviolete în corp pentru a trata COVID-19”.

„Nu ascultaţi sfaturile medicale ale lui Trump”, a adăugat el.

John Balmes, medic pneumolog la Spitalul Zuckerberg din San Francisco, a atras atenţia că inclusiv inhalarea unor vapori de dezinfectant poate produce probleme de sănătate grave.

Sursa: g4media, CNN, khaama.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.