Instituția Prefectului Satu Mare a obținut acceptul lui Raed Arafat să distribuie, gratuit, Sătmărenilor 300 000 de măști chirurgicale confiscate de Poliția de Frontieră la PTF Petea

0

300  000 de măști chirurgiale vor fi distribuite, prin intermediul primăriilor, în mod gratuit, Sătmărenilor.

Acestea au fost confiscate la PTF Petea de la doi transportatori – din Maramureș și BIhor – care ar fi încercat să le transporte ilegal în Germania.

Prefectul Radu Bud a obținut acceptul lui Raed Arafat să le distribuie gratuit Sătmărenilor.

Conform unui comunicat al Instituției Prefectului Satu Mare, joi, 23 aprilie a.c., în jurul orei 17.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, județul Satu Mare, s-au prezentat la controlul de frontieră pentru a ieși din România, două autoutilitare înmatriculate în România, una marca Citroen Jumper condusă de catre un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, din județul Maramureș, iar cealaltă marca Renault Mastre condusă tot de către un cetățean român de 43 de ani din județul Bihor.

Instituția Prefectului Satu Mare a obținut acceptul lui Raed Arafat să distribuie, gratuit, Sătmărenilor 300 000 de măști chirurgicale confiscate de Poliția de Frontieră la PTF Petea 1

Cele două mijloace de transport erau încărcate cu 150 de colete ce conțineau 300.000 măști chirurgicale faciale, în trei straturi și urmau să ajungă în Germania.

Însă, conform legislației în vigoare (Anexa 1 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 428 din 12.03.2020), exportul acestor produse este interzis.

Reprezentanții Direcției Regionale Vamale Cluj au aplicat firmei expeditoare o sancțiune contravențională în valoare de 50.000 lei, iar marfa a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Prefectul Radu Bud a luat legătura, vineri după-amiază, cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, și a solicitat acestuia ca aceste măști să fie  distribuite gratuit, prin intermediul primăriilor, sătmărenilor, ceea ce s-a și aprobat.

 

Sursa: Comunicat Instituția Prefectului Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.