Echipa de medici români, care au plecat voluntar în Italia, au revenit în țară. Ambasadorul Italiei: ”Cu deosebită recunoștință le urez bun venit. Au acordat un important ajutor țării mele”

0

O echipă de medici și specialiști din România a mers la Milano, unde, în perioada 7-24 aprilie, a ajutat sistemul de sănătate din Italia, în lupta cu coronavirusul.

”Revenind după 18 zile de activitate medicală în sprijinul colegilor italieni, toată echipa a facut față misiunii cu succes și a reușit să transmită un plus de încredere atât cetățenilor români, cât și cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene. Împreună, întotdeauna, putem fi mai buni”, a transmis coordonatorul echipei medicale, la revenirea în țară.

La aterizarea acestora în țară, a fost prezent și Ambasadorul Italiei, E.S. Marco Giungi.

Prezența mea aici este pentru a mulțumi acestei echipe care a acordat un important ajutor țării mele.  Cum suntem într-o bază militară, simt că pot spune Bun Venit Trupelor NOASTRE și subliniez ALE NOASTRE, pentru că luptăm în același război. Cu deosebită recunoștință le urez bun venit! Este semnificativ faptul că au revenit la bordul unei aeronave militare, care aduce o donație din partea Sanctității Sale Papa Francisc. Asta înseamnă solidaritate!… România a arătat solidaritate. Încă o dată: Vă mulțumim!”, a transmis, în scurta-i alocuțiune, Ambasadorul Giungi…

La sosirea echipei în țară, a  fost prezent și Premierul României.

”Le trasmit respectul și aprecierea mea… îi felicit pentru tot ce-au făcut în misiunea lor umanitară”, a declarat Ludovic Orban

S-au întors acasă medicii români care au plecat voluntar în Italia -> http://adev.ro/q9c5pv

Posted by Adevărul on Saturday, April 25, 2020

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.