Replică dură a liberalului Adrian Cozma, în chestiunea proiectului de autonomie: Liderii PSD și ai UDMR se comportă ca și cum au fost prinși la furat și-s ofensați că acela care i-a prins, respectiv Președintele Iohannis, i-a expus public

3

Într-o intervenția la Realitatea TV, miercuri seara, liberalul Adrian Cozma a comentat, la solicitarea jurnalistului Oreste Teodorescu, faptele și, mai ales, declarațiile protagoniștilor din chestiunea proiectului autonomiei Ținutului Secuiesc.

Acesta a comentat despre liderii PSD și UDMR că, în chestiunea sancționării de către Președinte a înțelegerii lor de a trece tacit prin Camera Deputaților proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc, aceștia au reacționat ”ca niște oameni prinși la furat. În mometul în care sunt prinși, ei sunt cei care atacă și zic că ar fi devină tocmai cel care i-a prins la furat”.

Adrian Cozma a respins ipoteza că declarațiile de miercuri ale Președintelui Iohannis ar fi fost motivate electoral, reamintind că acesta a fost validat, de curând, cu o largă majoritate, pentru un nou mandat la Cotroceni.

Acesta a concluzionat susținând că ceea ce a făcut UDMR, cu girul PSD, este ”incalificabil”, iar astfel de proiecte, precum cel care a făcut obiectul unor negocieri subterane dintre cele două partied, arată că UDMR este dispus să atenteze la siguranța națională a României.

În platoul Realitatea TV a fost citită și postarea Președintelui CJ Satu Mare, Pataki Csaba –

Bună ziua, asta e România?
Președintele Klaus Iohannis nu doar că a batjocorit azi cetățenii de etnie maghiară, ci a și păcălit și a indus în eroare o întreagă țară! A desconsiderat dreptul la demnitate a comunității maghiare. Este o dovadă de infamie, discriminare și stigmatizare!”

Aceste cuvinte ale lui Pataki au fost categorisite de Oreste Teodorescu drept niște ”mizerii postate de un demnitar al statului român”.

Am solicitat un punct de vedere de la Adrian Cozma în legătură cu aprecierile Președintelui CJ Satu Mare, despre care moderatorul emisiunii a susținut că au reprezentat o ”flegmă” . Cozma nu a dat o replică la fel de inflamatorie ca a lui Pataki, preferând să transmită că ”în Satu Mare, românii și românii de etnie maghiară trăiesc în armonie deplină. Problema este cu atitudinea anumitor lideri UDMR. Acestea sunt teme false, care nu au alt scop, decât radicalizarea electoratului de etnie maghiara, pentru a-l manipula să voteze politicieni UDMR, ce au dovedit că sunt neperformanți”

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.