Unul dintre specialiștii în machete de la Primărie, Butka Gergo, a conceput o machetă în care-l persiflează pe Președintele României. UDMR arată, din nou, că are lideri imaturi și că e specialistă în bancuri

1

În orașul Primarului-machetă, consilierii acestuia se îndeletnicesc cu singurul lucru la care par a se pricepe, pe lângă propagandă: BANCURI.

Astfel, unul dintre consilierii de imagine ai lui Kereskeny Gabor – Butka Gergo – a imaginat un pamflet-wanna-be a propos de discursul Președintelui României, prin care acesta a sancționat aprobarea tacită în Camera Deputaților a proiectului de autonomie a Ținutului Secuiesc: fiind ultra-specializat în producerea de machete, ceea ce Kereskenyi și Butka au dus la desăvârșire, în timp mandatului 2016-2020, consilierul Primarului a produs o machetă, intitulată ”Plan de furat Ardealul”.

Trebuie spus că este fără precedent în vreun Parlament al unui stat NATO și UE ca un proiect de autonomie pe criterii etnice să treacă, inclusiv, de o Cameră parlamentară intermediară.

Deci nu prea e de râs… Iar liderii UDMR știu asta, numai că n-au altă soluție, fiind prinși cu ocaua mică, alături de PSD.

Posibil că și Iohannis știe ce semnal a transmis în lumea civilizată Parlamentul României, trecând tacit un astfel de proiect neserios… Mă repet: e FĂRĂ PRECEDENT.

Cu astfel de derapaje, UDMR arată că refuză, în continuare, să se comporte matur și să asume că unii parlamentari ultra-naționaliști de-ai săi e posibil să greșească, atunci când se ocupă în legislativul românesc cu fleacuri, de genul proiectelor de autonomie pe criterii etnice, depuse, OBSESIV, pe parcursul a 16 ani, de mai multe ori.

Unul dintre specialiștii în machete de la Primărie, Butka Gergo, a conceput o machetă în care-l persiflează pe Președintele României. UDMR arată, din nou, că are lideri imaturi și că e specialistă în bancuri 1

Din nefericire, UDMR a convins la Satu Mare, în cei 4 ani, de când conduce Primăria și Consiliul Județean, că are politicieni incapabili de rezultate, fiind performanți, doar la machete cu slogane.

Gluma lui Butka ar fi fost bună, dacă șeful de echipă al Primăriei la departamentul  ”machete”,  ar fi răspuns și la următoarele întrebări:

  1. Parlamentarii extremiști ai UDMR care au depus proiectul de autonomie a Ținutului Secuiesc, pentru a patra oară, intenționează să-l depună și a cincea oară, după cum transmite o parte a presei? E normal un astfel de comportament?
  2. În ce fel e UDMR folositor societății româneși, în afară de a încerca șmecherii pe criterii etnice, care sunt ușor-dezonorante, dacă nu chiar deplasate pentru o democrație serioasă din interiorul UE…? Totuși, UDMR primește bani publici, cea ce se întâmplă doar cu entități care prestează un serviciu public… Acesta e unicul serviciu pe care-l prestează în societate UDMR-ul – fleacuri revizioniste, menite să destabilizeze social și să saboteze armonia dintre români și etnicii maghiari?
  3. Este FIDESZ un partid corupt, în stil PSD, care manipulează electoratul cu slogane revizioniste, menite a crea diviziuni ”a la russe” în societăți, cum este cea românească? Li se pare normal celor de la UDMR că Ungaria a devenit propagandistul Rusiei și Chinei în Europa? Mă întreb dacă într-o realitate de tip Rusia-China, alde Butka mai avea libertatea unor astfel de machete…?
  4. De ce UDMR a devenit o anexă lipsita de demnitate/personalitate a FIDESZ, de când Kelemen Hunor este președintele formațiunii, promovând acțiuni politice definite prin excese etnice inadecvate spațiului european contemporan, ceea ce îi diluează rolul și misia de a reprezenta etnicii maghiari în mod adecvat? Reamintesc că s-a ajuns într-o fază în care inclusiv Marko Bela și-a arătat dezamăgirea pentru cât de tare a decăzut UDMR;Unul dintre specialiștii în machete de la Primărie, Butka Gergo, a conceput o machetă în care-l persiflează pe Președintele României. UDMR arată, din nou, că are lideri imaturi și că e specialistă în bancuri 2

” Suntem responsabili, pentru că nu ne exprimăm imediat când simțim că avem o problemă. Suntem responsabili, pentru că permitem ca o astfel de poveste să ne producă daune morale și politice uriașe, atât pe plan intern, cât și plan extern. Suntem responsabili, pentru că cerem toleranță pentru noi dar îngăduim intoleranța comunității noastre. Tăcem, pentru că ne este frică de pierderea popularității. Ne este frică că după câte un astfel de articol, cum este și al meu de acum, vom fi puși la punct , prin comentarii într-un limbaj incalificabil. Dacă nu-i musai, nu spunem nimic”, susținea Marko Bela, într-o opinie publicată, la început de Februarie, pe Transindex.ro.

  1. Mandatele lui Pataki și Kereskenyi se apropie de final. Rezultatele sunt absolut dezamăgitoare. S-a stagnat încă 4 ani. Ar putea Butka face o machetă si pentru asta?

E inutil de reluat, dat fiind că e evident: UDMR are niște lideri, ce sunt în disonanță totală cu nevoile reale ale propriului electorat.

Pentru a conserva votul etnicilor maghiari, liderii UDMR vin cu himere naționalistoide și țin isonul lui Viktor Orban, care conduce un Guvern corupt până-n măduva oaselor la Budapesta, dar specializat în retorici revizioniste, atent consiliate  de la Moscova.

La schimb, Orban îi ajută cu intoxicări naționaliste, puse în practică prin demersuri lipsite de respect pe teritoriul țărilor cu care Ungaria se învecinează.

Deși Butka o dă pe glumă, nu e de glumit, dacă ești serios: UDMR și PSD au făcut posibil ca un proiect de autonomie a Ținutului Secuiesc să treacă, tacit, de Camera Deputaților. Camera decizională era Senatul, unde PSD avea, de unul singur, majoritatea necesară pentru a trece proiectul.

Că PSD ne cere să avem încredere că nu trecea proiectul în Senat, că UDMR zice că Iohannis putea să-l blocheze, sunt doar chestii contrafactuale.

Nu ne pricepem noi să comentăm, dar hai să lăsăm un specialist să concluzioneze:

 

Unul dintre specialiștii în machete de la Primărie, Butka Gergo, a conceput o machetă în care-l persiflează pe Președintele României. UDMR arată, din nou, că are lideri imaturi și că e specialistă în bancuri 3

În primul rând, să plecăm de la premise. Avem primul Parlament al unui stat NATO și al Uniunii Europene, care decide, într-un stat democratic, chiar și într-o fază intermediară, acceptarea unei propuneri legislative privind autonomia pe criterii etnice în Europa. Nu a mai existat deocamdată vreun Parlament, repet, chiar într-o fază intermediară, care să accepte așa ceva.”, a declarat Cristian Diaconescu.

Sursa: Facebook Butka Gergo, Europalibera.ro

 

 

 

 

Citiți și…

Un singur lucru nu s-a lămurit azi: totuși, de ce propune UDMR astfel de proiecte de autonomie? Și de ce e OK să le propună?

Replică dură a liberalului Adrian Cozma, în chestiunea proiectului de autonomie: Liderii PSD și ai UDMR se comportă ca și cum au fost prinși la furat și-s ofensați că acela care i-a prins, respectiv Președintele Iohannis, i-a expus public

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.