Autoritățile din Bulgaria și Grecia anunță că vor redeschide turismul la 1 iulie

0

​Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat că țara sa intenționează să redeschidă turismul, începând cu 1 iulie. La fel intenţionează şi Bulgaria, o țară al cărei PIB depinde de turism, în proporție de 12%.

Într-un interviu acordat luni CNN, premierul Kyriakos Mitsotakis a menţionat că reuşita în ceea ce priveşte ţinerea sub control a pandemiei de COVID -19 în Grecia şi această recunoaştere la nivel internaţional reprezintă un sentiment împărtăşit de populaţie şi a subliniat că grecii ”nu s-au simţit atât mândri de mult timp”.
Mitsotakis a declarat, de asemenea, că deşi vara din acest an va fi foarte diferită, cetăţenii greci au încredere în stat şi în experţi în sănătate.

Grecia a raportat 2.642 de cazuri de coronavirus şi 146 de decese.

În Bulgaria, ţinând cont de consecinţele economice ale pandemiei de coronavirus, guvernul intenţionează să sprijine printr-o schemă de acordare de vouchere turismul intern în cursul verii, au convenit marţi politicieni bulgari.

”Banii bulgarilor ar trebui cheltuiţi pentru susţinerea turismului acasă şi nu în străinătate”, a spus Krasimir Karakachanov, care conduce partidul naţionalist IMRO, partener în coaliţia de guvernare. Schema este în prezent elaborată în detaliu.

Bulgaria speră să redeschidă locaţiile de vacanţă începând cu 1 iulie. Partidele de guvernare au convenit că mesele din restaurantele în aer liber ar trebui să fie aşezate la o distanţă de 1,5 metri. Aceasta este o concesie pentru proprietari, deoarece iniţial mesele trebuiau amplasate la 2,5 metri distanţă în restaurante şi cafenele, care urmează să se redeschidă miercuri.

Bulgaria a raportat 1.689 de cazuri de coronavirus şi 78 de decese, la o populaţie de aproape şapte milioane.

Sursa: hotnews

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.