Am harta mea, sunt Orban Viktor. Și mă mândresc cu ea, sunt Orban Viktor!

3

Premierul Ungariei, Viktor Orban, și-a confecționat o fotografie cu o hartă a Ungariei Mari – ce include și Transilvania – și a pus-o pe Facebook.

Pare decis că astfel e adecvat a se comporta, așa că mai bine să nu-l contrazicem!

E adevărat că, pentru un politician care tocmai declarase că” nu ridică mănușa” lui Iohannis, a posta o hartă a Ungariei, care, ”din greșeală”, probabil, include si Transilvania, e dovadă de muultă ”maturitate” și excesiv ”echilibru”… Dar, mai ales, ”consecvență”.

Guvernul de la Budapesta adoră jocuri de acest tip, ce subîntind o retorică revizionist-inflamatorie, pe care, după cum ne arată istoria parlamentară contemporană, le preia mimetic, unii parlamentari ultra-naționaliști ai UDMR.

Vorba lui I. A. Pop, se apropie 4 iunie, ca atare va inflori propaganda, legată de “nedreptatea istorica de la Trianon”.

Ca atare, ar fi o ”nedreptate” a reacționa la provocările cartografice ale lui Orban-cel-rău, cum îl denumește presa occidentală pe Premierul Ungariei. Astfel de provocări vor abunda până la aniversarea trianonică, dar și după: Orban și Guvernul FIDESZ nu au nimic serios de oferit maghiarilor, cu excepția unor astfel  de incitări.

Din punct de vedere economic, EU Observer sugerează că măsurile economice ale lui Orban au esență ideologică și ignoră nevoile reale ale cetățenilor maghiari.

De altfel, aceasta e fața reală a regimului autocratic Orban de la Budapesta: economia se bazează, tot mai mult, pe China, politica își ia lumina ideologică autocratică de la Kremlin, o situație absolut nefericită pentru un stat membru al Uniunii Europene.

Mai în toate ierarhiile,  Ungaria e data ca exemplu de ”așa nu” în lumea civilizată.

Dincolo de orice alte comentarii, această postare cartografică a Premierului Ungariei arată că țara vecină nu e condusă de oameni serioși. Acum chiar pot fi ignorați, îndreptățit, când mai vin cu fleacuri din astea revizionist-expirate: e doar un semn că sunt incapabili să ia măsuri folositoare cetățenilor maghiari, ca atare îi manipulează cu propagandă nocivă de acest tip.

 

 

3 COMENTARII

  1. Un articol mizerabil. Am certitudinea ca la fel e si autorul…. un jurnalist de can-can ce habar nu are de meserie…. JOSNIC. RUSINE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.