“Mall țărănesc”, aplicația care ajută gospodarii din mediul rural sa își vândă produsele direct familiilor din orașe

0

Asociatia Crestem Romania Impreuna in colaborare cu W3 Development SRL anunta lansarea aplicatiei de mobil MallTaranesc, prin intermediul careia se creeaza un mediu social adresat micilor producatori locali si familiilor de la oras.

Platforma isi propune sa dezvolte un ecosistem in care micul gospodar sau micul antreprenor din mediul rural sa poata gasi solutii pentru a ajunge pe mesele clientilor.

Este prima aplicatie de acest fel, si singura, destinata producatorilor locali si conceptului de economie locala.
Un fel de Tinder, adresat familiilor de la oras si producatorilor de la tara.

Credem ca la baza relatiei intre producator si consumator nu trebuie sa stea achizitia de produse, ci o relatie sociala, pentru ca aceasta asigura sustenabilitate in timp. Paradigma modului in care a evoluat marketing-ul si comunicarea la inceput de mileniu III ne arata acest lucru.
Nu mai sunt de ajuns doar promovarea valorilor intrinsece ale produselor, ci apartenenta la grup, caracterul social cu care vine o achizitie sau recunoasterea. Iar daca localizam in jurul Romaniei cele enuntate anterior, am adauga caracterul de autenticitate, multifatetat, datorita diferitelor moduri in care se manifesta la micii producatori locali. Cu ecosistemul MallTaranesc ne dorim sa cream o comunitate sustenabila de producatori si consumatori, bazata pe incredere. Ori asta inseamna, inca o data, mai mult decat o relatie comerciala
“,
 declara Mihai Mihu, coordonator proiect MallTaranesc.

“Mall țărănesc”, aplicația care ajută gospodarii din mediul rural sa își vândă produsele direct familiilor din orașe 1
Aplicatia permite contactarea producatorilor prin mesaje, telefonic, dar si fizic, aceasta avand buton de “directii”, prin intermediul acestora clientului generandu-i-se ruta catre curtea producatorului.

Este un proiect simplu, de actualitate si foarte relevant pentru Romania, intrucat sprijina micii producatori sa se dezvolte, sa isi prezinte gospodariile sau micile afaceri, iar ulterior sa vanda produsele, prin intermediul platformei online, respectiv sa isi extinda aria din care isi pot atrage clientii.

Una dintre cele mai mari probleme pentru acesti producatori este distributia si vanzarea, iar aplicatia MallTaranesc vine chiar in intampinarea acesteia, creand in aceste momente o punte sociala intre producator si cumparator.

La ora actuala pe platforma MallTaranesc.ro sunt peste 1.300 de gospodari care isi prezinta gospodaria/ mica afacere, fiind cea mai mare baza de date de producatori locali din Romania.

 

Sursa: ziare.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.