Ambasadorul Marii Britanii la București laudă centrul de cercetare Oncogen, din Timișoara, pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19

0

Ambasada Marii Britanii în România anunță că Ambasadorul Regatului Unit, Andrew Noble, a avut o conversație telefonică cu profesorul Virgil Păunescu, directorul Centrului de cercetare, Oncogen, din Timișoara, centru care a anunțat dezvoltarea unui vaccin pentru combaterea COVID-19, anunță ambasada britanică.

„Știm că încercarea de a găsi un vaccin împotriva COVID-19 înseamnă trecerea prin multe provocări, dar ea trebuie să fie un efort de colaborare care să includă guverne, sectorul farmaceutic și comunitatea științifică din toată lumea. În acest context, guvernul britanic a oferit 388 de milioane de lire sterline pentru dezvoltarea vaccinului, testelor și tratamentelor, iar pe 4 mai a găzduit Conferința Globală pentru Angajamente împotriva Coronavirusului, la care guvernele lumii s-au angajat să ofere 6,5 miliarde de lire sterline”, se arată în comunicatul ambasadei.

Ambasadorul britanic s-a oferit să facă legatura între cercetătorii români și cei britanici pentru ca aceștia să își poată discuta și prezenta descoperirile unii celorlalți.

„Pentru România trebuie să fie o mândrie faptul că a început dezvoltarea unui vaccin, această cercetare contribuind la cunoașterea mai bună a virusului în lumea academică. Finanțarea adecvată a cercetării în domeniul vaccinului și distribuirea în comunitatea științifică a descoperirilor este singurul mod sigur prin care putem învinge acest virus”, se mai arată în comunicatul ambasadei.

Sursa: digi 24

Citiți și…

OncoGen, un nume care e pe cale să intre în istorie: specialiștii OncoGen anunță producerea unui vaccin anti-coronavirus

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.