”DNA-ul pădurilor” a trecut de Camera Deputaților și merge spre Senat, Camera decizonală

0

Proiectul depus de USR, privind investigarea infracţiunilor de mediu, a fost votat în Camera Deputaţilor cu 200 voturi “pentru”, 4 “împotrivă” şi 107 abţineri, urmând să meargă în Senat, care este Cameră decizională.

“Sănătatea şi funcţionarea mediului este o temă cu adevărat majoră pentru societate.Trebuie să să trecem de faza în care adoptăm legi privind protecţia mediului care punctează strict la capitolul impresie artistică. Avem nevoie de legi şi instituţii care să trateze problemele pe măsura gravităţii lor. Pierdem anual 1 miliard de euro doar de pe urma furturilor de păduri. (…) Din această perspectivă, raportul cost-beneficiu este net în favoarea DNA-ului pădurilor. Cer, şi am toată încrederea, că Guvernul va implementa legea după ce va fi votată”, a susţinut Dan Barna, preşedintele USR.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, un aşa-zis “DNA al pădurilor”, ar urma să fie o structură specializată de parchet care să aibă în competenţă investigarea infracţiunilor de mediu, şi a cărei activitate va fi prezentată Parlamentului, periodic, prin rapoarte.

Senatul va avea ultimul cuvânt, în ceea ce privește acest parchet al pădurilor.

Sursa: epoch times, pro tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.