Cele 7 minuni uluitoare ale comunei sătmărene condusă de primarul pesedist, care și-a angajat fiul consilier personal

3

Comuna Bârsău din Satu Mare, care e condusă de 20 de ani de același primar PSD, Traian Ciurdaș, este o localitate a ”minunilor”.

Cu ocazia unei emisiuni a postului TV local Pro Sat, la care a fost invitat unul dintre consilierii locali din Bârsău, am constatat 7 minuni de-a dreptul șocante, ce au ajuns să definească localitatea sătmăreană.

Deși pare de râs, este, mai degrabă, de plâns: ”minunile” făcute posibile de o administrație locală de ”minune” – aceeași, de două decenii – sunt explicația pentru lipsa de dezvoltare însăși a localității…

Vă prezentăm, mai jos, cele 7 minuni ale Bârsăului, identificate de redacția noastră, ca urmare a descrierilor consilierului local Paul Fazakaș, în emisiunea ”Talklale”, pe care o  postăm și în subsolul acestui material…

 

MINUNEA nr. 1: Comuna Bârsău are o rețea de apă, la care s-a făcut recepție în Octombrie 2015, și este în garanție până în Oct. 2020. În cei 5 ani de existență, dat fiind că este NEFUNCȚIONALĂ,  nu a curs niciun gram de apă. Se plătesc TOTUȘI cheltuieli de întreținere pentru această rețea de apă lunar!!!

 

MINUNEA nr. 2: Bârsău este una dintre cele mai frumoase zone din județ… în care nu există nicio pensiune! Ar putea să câștige din turism, însă nu există o astfel de strategie.

 

MINUNEA nr. 3: Primarul e ales de 2 decenii, pesedistul Traian Ciurdaș, probabil pentru că dezvoltă localitatea. De atâta ”dezvoltare”, oamenii nu au locuri de muncă, decât la stat, controlate tocmai de Primarul pesedist. Principalul angajator privat al localnicilor din Bârsău este dintr-o comună dintr-un județ vecin – Maramureș. Principalul angajator al membrilor familiei Primarului este Primăria Bârsău, cu complicitatea ANI.

Cele 7 minuni uluitoare ale comunei sătmărene condusă de primarul pesedist, care și-a angajat fiul consilier personal 1
În dreapta, așezat, Primarul de 20 de ani al comunei minunilor, pesedistul Traian Ciurdaș.

MINUNEA nr. 4: Oficial, comuna caută investitori, dar nu are apă, nu are canal, nu are gaz. Practic este neatractivă pentru orice investitor.

 

MINUNEA nr. 5: Deși circulă, mai ales, local, primarul și-a alocat, prin hotărâre de CL, lunar, 1100 de litri de motorină. Se pare că toată familia și rudele primarului folosesc această motorină plătită din bani publici.

 

MINUNEA nr. 6: Organigrama Primăriei Bârsău este ținută la secret. Un consilier local PNL a cerut-o: a fost refuzat!  Ca atare, organigrama a rămas secretă.

 

MINUNEA 7: Ședințele de Consiliu Local sunt ținute la secret. S-a votat în CL Bârsău că e INTERZIS  a se filma și publica înregistrări cu ședințele acestui for de legiferare locală de interes public. La secretizarea acestora a pus umărul și fostul prefect PSD de Satu Mare, Darius Filip. Conform lui Fazakaș, acesta s-ar fi deplasat personal la Bârsău să-i pună în vedere să nu filmeze, că riscă repercusiuni penale.

 

Talklale….azi ,în platou, invitat domnul Paul Fazakaș președinte PNL Bârsău

Talklale….azi ,în platou, invitat domnul Paul Fazakaș președinte PNL Bârsău

Posted by Pro Sat on Friday, May 15, 2020

 

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.