Bihoreanul: Patru membri ai echipei de voluntari urgentiști, care au revenit din Rep. Moldova, au ieșit pozitivi la textul de COVID

0

Medicii şi asistenţii din România şi-au încheiat misiunea umanitară în Republica Moldova. Au muncit timp de două săptămâni cot la cot cu medicii basarabeni pentru a salva viețile pacienților infectați cu COVID-19. Cu toţii spun că au inima împăcată pentru că au reuşit să dea o mână de ajutor în această misiune de luptă dificilă.

La revenirea din Republica Moldova, 4 membri din Oradea ai misiunii umanitare trimise de țara noastră pentru a-i ajuta pe medicii moldoveni în lupta cu pademia, au ieșit pozitivi la testul de COVID.

Conform e-Bihoreanul.ro, este vorba de trei medici şi un pompier.

Aceștia au intrat în izolare deja.

“Au fost retestaţi toţi cei şapte colegi care au participat la misiunea umanitară, iar în cazul a patru dintre ei rezultatele au indicat infectarea cu coronavirus”, spun sursele colegilor de la Bihoreanul.

Toţi cei şapte membri ai echipei de voluntari au rămas în izolare, într-un hotel anume închiriat de Primăria Oradea pentru cadrele medicale implicate în lupta anti-Covid.

“Nu au fost internaţi în spital deoarece toţi cei patru confirmaţi cu coronavirus sunt asimptomatici. De altfel, toţi se simt bine şi vor fi monitorizaţi de colegi“, a mai explicat sursa BIHOREANULUI.

“Niciunul nu este speriat şi toţi au sentimentul datoriei îndeplinite, chiar dacă s-au infectat“, a adăugat sursa.

Potrivit acesteia, din întreaga delegaţie română care a lucrat în Republica Moldova s-au infectat cei patru urgentişti orădeni, câţiva colegi ai lor din Târgu Mureş şi din Arad, precum şi conducerea delegaţiei, din Bucureşti.

Sursa: ebihoreanul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.