Adrian Cozma, despre inițiativa legislativă a UDMR de a prelungi mandatele aleșilor locali la 5 ani: ” Majoritatea toxică din jurul PSD mai vrea să dea un tun. E o încercare a PSD de a-și amâna sfârșitul!

0

După cum Satmareanul.ro anunța, mai devreme, s-a descoperit  nouă inițiativă legislativă a UDMR adoptată tacit de Camera Deputaților – este vorba de propunerea de prelungire a mandatelor aleșilor locali, de la 4 ani, la 5 ani.

Raportul de admitere a inițiativei a luat voturile PSD, ALDE și UDMR în Comisia de Administrație Publică a Camerei Deputaților.

Prevederile acestei legi ar trebui să se aplice, începând cu alegerile locale din toamna anului 2020.

Într-o reacție la această știre, postată pe contul oficial de social media, liberalul Adrian Cozma, consieră că această nou inițiativă ”interesantă” nu e decât o dovadă în susținerea faptului că ”majoritatea toxică construită in jurul PSD mai vrea să dea un tun”.

Adrian Cozma, despre inițiativa legislativă a UDMR de a prelungi mandatele aleșilor locali la 5 ani: ” Majoritatea toxică din jurul PSD mai vrea să dea un tun. E o încercare a PSD de a-și amâna sfârșitul! 1

Cozma crede că PSD este în agonie și astfel de initiative nu sunt decât zbateri disperate pentru a-și amâna sfârșitul:

Este evident că toxica majoritate parlamentară PSD și aliații lui au tot interesul să modifice legea alegerilor locale. Ei speră să fie cu un pas înainte, dacă vor obține decalarea alegerilor locale, o dată la cinci ani spre deosebire de cele parlamentare care ar avea loc cu un an înainte.

Iluzia pesediștilor, că astfel ar putea influența oarecum soarta parlamentarelor, este desigur una iluzorie, pentru că în cele mai multe cazuri comandamentele și promisiunile locale nu se suprapun peste cele generale.

Desigur, un partid când intră în agonie încearcă orice tertipuri ca să își amâne sfârșitul.

Cred că este tot mai evident faptul că toate aceste manevre ale PSD și ale sateliților săi nu sunt altceva decât expresia unei penibile degringolade din care sper că PSD nu-și va mai reveni și poate că vom intra într-un ritm normal, într-o coerență legislativă cu efecte benefice asupra actului administrativ”, a transmis Adrian Cozma.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.