UPDATE. Primarul a reacționat, anunțând că ”Lucrările de pe bulevardul Octavian Goga nu se întrerup”. Dar stâlpul, cu stâlpul din mijlocul trotuarului cum rămâne?!

0

UPDATE 2: Primarul Kereskenyi Gabor a reacționat la apelul nostru de mai jos de a comunica public în legătură cu lucrările de reabilitare a Bulevardului Octavian Goga.

“Lucrările de pe bulevardul Octavian Goga nu se întrerup. Dimpotrivă, lucrările sunt într-un stadiu foarte avansat. După finalizarea acestora vom continua cu reamenajarea intersecției Burdea”, a transmis Primaria.

Este o veste foarte buna pentru oras!

Tonul iritat al autorului postarii Primariei este unul nepotrivit: confuziile sunt generate de modul prolix in care comunica, public, primarul.

De altfel, dupa cum se poate constata, mai sus, inclusiv aceasta comunicare este una cu deficiente; alaturari de genul “cu… reamenajarea” lasa serios de dorit…

Il sfatuim pe Primar sa faca treaba serioasa la Primarie – ceea ce multi pun la indoiala, pe buna -dreptate – si sa nu se chinuie sa faca etichetari ale textelor de presa, ceea ce l-ar proiecta si mai mult in derizoriu; nu par a fi punctul forte al domniei-sale astfel de analize, iar agresivitatea tonului unor astfel de comunicari ale reprezentantilor unei Primarii de capitala de judet sunt, elegant spus, inadecvate.

Nu ar strica, daca tot a sustinut ca nu taie investitiile de la Goga, dupa cum dadea de inteles in 14 mai, sa specifice atunci de unde taie? Sau daca aflam noi de unde taie, iar se supara si … nu mai taie?!:).

Spor la lucru, d-le Primar!

Speram ca nu va jignim daca va reamintim ca ati promis ca, pana in 31 mai, terminati Goga… Ati promis in 5 mai, sau nu…?

UPDATE 1:

Intelegem ca Primarul Satmarului, domnul Kereskenyi Gabor, ar dori sa rectifice stirea data de ziarul nostru: de fapt, domnia-sa nu s-ar fi exprimat foarte cu acuratete, cand – sustinand ca o sa taie, pe motiv de pandemie, unele investitii – a facut trimitere la Octavian Goga…

Este o veste excelenta, daca se va confirma – desi noi nu am primit, inca, pe adresa redactiei, vreo rectificare dinspre Primarie – ca proiectul O. Goga va fi finalizat, chiar in cursul acestei luni, dupa cum promitea Kereskenyi in 5 mai la TV.

Speram sa lamureasca dl Primar si cu stalpii ostentativi de pe trotuar, dar si sa promita ferm ca duce la bun – sfarsit lucrarile pe Goga. Sigur, Satmarenii vor fi foarte fericiti de astfel de vesti bune!

Ca atare, iesiti public, dle Primar, si lamuriti nelamurirea pe care ati generat-o: toti ne vom bucura sa aflam ca finalizati proiectul Octavian Goga.

 

Primarul a anunțat că nu mai are bani, pentru a duce la bun-sfârșit reabilitarea străzii Octavian Goga, după ce, de curând, tot domnia-sa susținuse că o va finaliza în cursul lunii mai și că va fi de o calitate incredibilă, mult peste ce au pus în practică predecesorii săi.

Schimbarea de ”macaz” s-a produs în decurs de 10 zile, după cum vom demonstra mai jos… până la urmă, nu numai că nu o va face superioară versiunii predecesorilor, dar, din cauza problemelor de la buget, va trebui să abandoneze însăși ideea.

Din nou, avem un caz de promisiune de-a lui Kereskenyi care nu se întrupează în realitate, eșuând în tărâmul idealist al machetelor…

 

Realizările lui Kereskenyi: ”Mult mai mult decât predecesorii”, dar, de fapt, deloc!

Acum aproape un an, Primarul în funcție a anunțat că are o altă viziune decât Coica, în ceea ce privește Bulevardul Octavian Goga: spre deosebire de predecesorul său, actualul Primar nu credea că era necesar ca Octavian Goga să fie  cu 4 benzi, dat fiind că se construiește drumul de Centură, unde, spera Primarul, s-ar fi preluat o parte din traficul din oraș.

Zis și făcut: nimeni nu l-a împiedicat pe Kereskenyi să-și pună în practică ideile, deși, ieșind din proiect și neavând soluții, a lăsat niște stâlpi în mijlocul trotuarului. Nu e prima dată când îi zicem că vrea să transforme Satu Mare în Caracal…

UPDATE. Primarul a reacționat, anunțând că ”Lucrările de pe bulevardul Octavian Goga nu se întrerup”. Dar stâlpul, cu stâlpul din mijlocul trotuarului cum rămâne?! 1

 

Ce zice Primarul în 5 mai despre Octavian Goga nu mai coincide cu ce zice 9 zile mai târziu…

Nu mai departe de 5 mai 2020, Kereskenyi susținea următoarele:

De Octavian Goga au fugit toți primarii… dar se va termina în cursul lunii mai” (…) zece ani nu va mai trebui să fie atins Octavian Goga după ce terminăm noi…, specifica Primarul, cu subiect și predicat…

9 zile mai târziu, lucrurile se schimbau diametral, sub pretextul problemelor cauzate de pandemie bugetului local:

”(…) va trebui, poate, să renunțăm la anumite investiții…. este vorba de Octavian Goga”, transmitea Primarul Sătmarului, în data de 14 mai 2020.

Ce s-a schimbat în 9 zile?

Ce ”informări” a primit de la proprii săi consilieri, încât, la un semn, deschisă a fost calea picării bulevardului Octavian Goga din planurile Primarului?!

E un paradox… pandemia e în retragere, în ultimele 9 zile, s-a ieșit, încet-încet, din șomaj tehnic și, acum, brusc, Primăria a realizat că nu mai are bani pentru ”perla coroanei” – Octavian Goga.

Paradoxală această inconsecvență a Primarului… mai ales că se manifestă pe durate relativ scurte de timp…încât bate la ochi.

Încă o dovad că, între machetele Primarului și realizările efective se cască un hău insurmontabil.

În cazul de față, refrenul ”mai mult decât predecesorii” și, sperăm, nu pe termen lung(n.n. zece ani, cum își propunea Primarul Kereskenyi Gabor la TV) a însemnat un bulevard Octavian Goga promis și lăsat neterminat în luna mai 2020, fără 4 benzi – ”în ciuda predecesorilor” – și cu stâlpul în mijlocul trotuarului, probabil, ca mijloc de prevenție pentru ”petonii turmentați”…

UPDATE. Primarul a reacționat, anunțând că ”Lucrările de pe bulevardul Octavian Goga nu se întrerup”. Dar stâlpul, cu stâlpul din mijlocul trotuarului cum rămâne?! 2

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.