Președintele Iohannis, sancționat de CNCD, o instituție în conducerea căreia se află o apropiată de-a lui Liviu Dragnea

1

Conform unui comunicat dat publicității, miercuri, Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD) a transmis că i-a aplicat o sancțiune contravențională Președintelui României, dl. Klaus Iohannis, pentru discursul ce a urmat aprobării tacite de Către Camera Deputaților a proiectului de autonomie a așa- numitului Ținut Secuiesc. Acel proiect vădit neconstituțional fusese depus la Parlament, pentru a patra oară, în decurs de 15 ani, de parlamentari cu viziuni extremiste ai UDMR

În discursul de sancționare publică a proiectului neconstituțional al UDMR, Președintele Iohannis a declarat că o astfel de lege, care să acorde autonomie unor așa-zise ținuturi inexistente, ca unități administrative , de pe teritoriul României, este ”inadmisibilă” și că atât timp cât domnia-sa va fi Președinte, o astfel de lege ”nu va exista”.

În același timp, cu ocazia discursului, Iohannis a transmis câteva vorbe de binețe, chiar în maghiară, în direcția lui Marcel Ciolacu (șeful Camerei Deputaților) și a lui Orban Viktor (Premierul Ungariei), sugerând că anteriorii doi politicieni ar avea înțelegeri subterane legate de astfel de proiecte de autonomie în Transilvania.

Această abordare a Președintelui a fost considerată – de către CNCD – ”faptă de discriminare” ce ”încalcă dreptul la demnitate pe criteriul de apartenență etnică/națională, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată”. Ca atare, CNCD ”a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale în cuantum de 5.000 lei față de Klaus Werner Iohannis. Pentru constatare au votat 6 membri, iar pentru amendă 5”.

Iohannis a anunțat că va contesta decizia CNCD, pe care o consideră una vădit ”politică”.

Ne-am întrebat ce vrea să spună Iohannis când vorbește de o decizie ”politică” a Consiliului.

Și am dat de un om al lui Dragnea…

Ce apropiată de-a lui Dragnea se află în conducerea CNCD…

Intrând pe site-ul CNCD, de unde am preluat porțiuni ale comunicatului mai-sus invocat, am verificat de curiozitate cine conduce această instituție.

Președinte al CNCD este, de vreo 15 ani, arhi-cunoscutului Asztalos Csaba, care s-a remarcat prin poziții echilibrate în viața publică.

Vicepreședintele său este o persoană mult mai interesantă – este vorba de d-na Tatiana Sandu…

Conform CV-ului postat pe site-ul instituției, Tatiana Sandu este o demnă reprezentantă a fiefului baronial al lui Liviu Dragnea: mai exact, este de origine sănătoasă – doamna este originară din Teleorman.

D-na Tatiana Sandu a fost plantată de Liviu Dragnea, în 2017, la CNCD, după ce, anterior, fusese director economic la Apaserv Teleorman… CV-ul nu o prea recomanda pentru poziția de la CNCD, însă Dragnea a făcut și alte numiri scandaloase, în trecutul recent.

Conform unei publicații locale din Teleorman, Tatiana Sandu, președintele femeilor social-democrate teleormănene, succesoare a Vioricăi Dăncilă, este unul dintre ”tartorii” sancționărilor  de la CNCD pe motiv că unul sau altul sunt acuzați a fi discriminat  pesediști.

Tatiana Sandu își apără pesediștii la CNCD

O ispravă recentă a lui T. Sandu a fost sancționarea publicației Times New Roman, pe motiv de satiră pe seama lui Dragnea și a iubitei sale, Irina…

O altă sancțiune celebră a CNCD, condus de vicepreședintele Tatiana Sandu, a fost și cea aplicată jurnalistului Cristian Tudor Popescu, pentru afirmația ce-o viza pe prietena Tatianei Sandu, respectiv Viorica Dăncilă – ”Coafura aceasta îmi amintește de pavianul cu mantie” .

Nu există,încă, argumente pentru a susține că Tatiana Sandu ar fi înclinat balanța în direcția sancționării Președintelui României, însă cert este că a fost acuzată de faptul că ar fi întreprins astfel de acțiuni în interesul PSD, în ultimii ani.

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.