Dan Barna: O moțiune de cenzură acum ar fi dovadă de politică la mișto. Moțiunea de cenzură e o idee clasică a PSD, un populism ieftin

0

PSD a anunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt, Romașcanu, că intenționează să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL.

Într-o intervenție la Digi 24, președintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, că USR nu va susține o eventuală moțiune de cenzură inițiată de PSD, un demers, de altfel, considerat populist de către Dan Barna.

Eu consider că în momentul de faţă moţiunea de cenzură ar fi pur şi simplu dovada supremă că facem politică la mişto, adică în momentul acesta şi încă nişte săptămâni şi luni de zile fiecare cetăţean este preocupat de cum îşi protejează părinţii, bunicii, copiii, cum îşi revine la o viaţă normală având grijă să nu cadă pradă epidemiei, în timp ce clasa politică ar transmite mesajul că mergem la Cotroceni să facem consultări pentru un nou Guvern, destabilizăm din nou întreg mecanismul de funcţionare pe care îl avem astăzi. USR nu va susţine o moţiune de cenzură pe timp scurt, pentru că noi credem că prioritatea este capacitatea Guvernului, a acestui Guvern, de a lua măsuri pentru susţinerea economiei, pentru păstrarea sănătăţii populaţiei şi de a răspunde situaţiei coronavirusului”, a afirmat Barna, la Digi 24.

Dan Barna: O moțiune de cenzură acum ar fi dovadă de politică la mișto. Moțiunea de cenzură e o idee clasică a PSD, un populism ieftin 1

El a adăugat că depunerea unei moţiuni de cenzură este „o idee clasică PSD”, „un populism ieftin”.

Ideea că începem din nou hârjoana parlamentară pe inventat guverne şi pe croşetat majorităţi mi se pare o idee clasică PSD, un populism ieftin în care să ne batem cu pumnii în piept că ce luptă politică facem, dar fără legătură cu agenda cetăţenilor. Deci, perspectiva, din punctul nostru de vedere, de a susţine o moţiune de cenzură este ca la făină: trei nule”, a arătat liderul USR.

Barna a spus că relaţia USR cu Guvernul este „foarte responsabilă şi corectă”.

El a mai spus că are un „dialog deschis” cu premierul Ludovic Orban.

Am un dialog deschis cu premierul. După cum am văzut, unele dintre măsuri le au şi ei şi dânsul în vedere, discutăm despre ele, pentru altele are un alt punct de vedere, e normal să fie aşa. Există acest dialog”, a mai spus Barna.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.