Ministrul Sănătății a suplimentat cu 230 de milioane de lei fondurile pentru achiziționarea de măști, ce vor fi distribuite către persoanele defavorizate

0

Joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că a aprobat achiziționarea măștilor de protecție pentru 2,3 milioane de persoane defavorizate.

Fiecare dintre acestea vor primi câte 50 de măști de protecție care ar trebui să le ajungă timp de două luni.

Ministerul a suplimentat fondurile cu 230 milioane de lei pentru achiziționarea acestor măști.

”În urma modificării în Parlament privind starea de alertă am adoptat o OUG privind acordarea de către Ministerul Sănătății necesarul de măști de protecție pentru familiile defavorizate. Am aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate” , a declarat Ministrul Tătaru.

Ministrul a menționat că sunt considerate categorii defavorizate persoanele care beneficiază de ajutor social pe Legea 416/2001, persoanele care beneficiază de alocația pentru susținerea familiei în baza Legii 277/2010, pensionarii care primesc până în 704 lei (pensia minimă garantată), persoanele cu grad de handicap care beneficiază de venituri din asistență socială.

Autoritățile locale vor fi nevoite să trimită către minister lista cu persoanele care fac parte din aceste categorii sociale, iar DSP va trebui să vireze materialele de protecție către autorități în 3 zile:

Dincolo de orice aparteneță politică, aceste măști trebuie să ajungă la persoanele defavorizate”, a conchis ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Sursa: g4 media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.