UDMR ar fi disponibil pentru o nouă trântire de Guvern, dacă mai vrea cineva… A zis cineva ”PSD”…? K. Hunor: ”Acest Guvern ar merita să fie schimbat”

0

Nu mai departe de luna februarie a acestui an, UDMR făcea o alianță anti-Guvern cu PSD.

Rezultatul a fost picarea Guvernului Orban.

În cadrul dezbaterilor ocazionate de votul moțiunii în Parlament, liderii PSD arătau plenului Parlamentului poze de pe timpul USL-ului.

În ultimele zile, aceeași ciorbă cu USL este reîncălzită de Kelemen Hunor, liderul UDMR, în încercarea de a se explica public de ce a orientat UDMR spre PSD, în mod fățiș.

Hunor, concomitent cu aceste atacuri publice la adresa PNL, aruncă, din nou, în spațiul public ideea trântirii Guvernului Orban.

În acest început de an tulbure, unul cu iz pandemic, UDMR -ul pare a avea doar două idei fixe: proiecte de autonomie și generarea instabilității guvernamentale la București.

UDMR ar fi disponibil pentru o nouă trântire de Guvern, dacă mai vrea cineva... A zis cineva ”PSD”...? K. Hunor: ”Acest Guvern ar merita să fie schimbat” 1

Kelmen Hunor: ”Acest Guvern ar merita să fie schimbat”…

Șeful UDMR, Kelemen Hunor, despre care lideri anteriori ai UDMR dau de înțeles că a dus Uniunea mult prea departe în atitudinea veleitară față de doctrina deplasată a regimului intolerant- anti-democratic de la Budapesta, aruncă din nou, ca din întâmplare, ideea schimbării Guvernului de la Buicurești…

”Acest Guvern ar merita să fie schimbat, dar mai sunt în jur de șase luni până la alegerile generale, ar trebui cei care depun moțiunea de cenzură să spună cine va guverna mai departe. Eu cred că trebuie lăsat să guverneze. Pe noi în acest moment nu ne interesează o moțiune de cenzură, nici să depunem, nici să votăm, trebuie lăsați să guverneze așa cum au dorit și apoi să mergem la alegerile generale, când va veni momentul. Nu ne preocupă în acest moment o moțiune de cenzură”, a spus liderul Uniunii, preluat de Newsweek.

 

”Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competențe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârșit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face și premierul (…). Și actualul președinte este deranjat de Parlament, sunt deranjați acești politicieni de Parlament și ar dori probabil să dispară Parlamentul, Parlamentul să fie Marea Adunare Națională, care aprobă orice gândește și orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate (…). Nu poți să ocolești Parlamentul doar pentru că tu ești Executivul, ești de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porți nici un dialog cu Parlamentul și după aceea arăți perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale”, a mai declarat Kelemen Hunor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.