Localnici din Amați au venit în audiență la Prefect pentru a discuta de Autostrada Codrului

0

Prefectul Radu Bud și subprefectul Cosmin Bota au primit în data de 27 mai delegația unor reprezentanți ai comunității din Satu Mare și Amați care reclamă starea drumului din localitate.

Aceștia și-au exprimat nemulțumirea privind starea drumului județean care leagă localitatea Amați de municipiul Satu Mare, solicitând prefectului să intervină pe lângă Consiliul Județean pentru demararea cât mai urgentă a lucrărilor de întreținere a acestui drum.

De asemenea, au solicitat și extinderea rețelei de iluminat public pe porțiunea de drum situată între localitățile Satu Mare și Amați, iar pe viitor extinderea liniei 15 a societății Transurban până la intrarea în Amați.

Prefectul a subliniat faptul că din punct de vedere juridic, amplasamentul a fost predat executantului lucrării care în momentul de față se află într-o procedură de insolvență.
Având în vedere această situație juridică dată, numai executantul direct sau prin subcontractanți poate efectua lucrări pe acel amplasament. În următoarele zile se va clarifica acest aspect, în sensul că în imposibilitatea continuării lucrărilor se va proceda la rezilierea contractului și reluarea procedurii de licitație a acestor lucrări, timp în care Consiliul Județean va putea totuși să intervină la nivel de întreținere.

În încheiere, prefectul i-a asigurat că va depune toate diligențele și va susține eforturile conducerii Consiliului Județean Satu Mare pentru o evoluție favorabilă a situației, urmând ca peste o lună să se întâlnească din nou cu reprezentanții afectați

Sursa: Comunicat Instituția Prefectului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.