Adrian Cozma vorbește de o Alianță PENTRU Satu Mare. Ultimii 4 ani nu au adus dezvoltare, suntem pe penultimul loc în euro-regiune, la absorbția de fonduri europene

7

Invitat în platoul unei televiziuni locale, liberalul Adrian Cozma a reiterat viziunea sa asupra orașului și județului Satu Mare: avem nevoie de dezvoltare, avem nevoie de investiții din fonduri europene, de 4 ani stagnăm – aceștia au fost pilonii discuției.

Acesta a dat de înțeles că, întocmai ca la Zalău și la Baia Mare, ne putem aștepta la constituirea unei ALIANȚE PENTRU SATU MARE, o alianță politică ce va pune în centrul viziunii sale DEZVOLTAREA și COMPETENȚA.

La prima vedere, UDMR nu va face parte din această alianță, deoarece acest partid a avut Sătmarul pe mâini mulți ani la rând, fără să fie capabil să vină cu soluții de dezvoltare.

Concluzia lui Cozma: cele trei sensuri giratorii făcute de Lidl, Kaufland și Mall nu pot fi scuză pentru stagnarea din ultimii 4 ani! În loc să ne apropiem de Cluj și Oradea, după încă 4 ani de UDMR, ne apropiem de comicării de tip Caracal. Dacă vrem dezvoltare, nu mai putem să rămânem blocați în logica antiperformantă a VOTULUI ETNIC!

 

Principalele declarații ale lui Adrian Cozma:

 

Investiții și poduri… și stâlpii din mijlocul trotuarului, o minune demnă de proverbialul Caracal. Primarul nostru nu a putut găsi soluții la probleme simple, nu am încredere că se descurcă cu o investiție cum e al treilea pod, a comentat Adrian Cozma.

Cert este ce se întâmplă cu lucrările la Centura – Este cea mai importantă investiție de mulți ani din județ. Acolo va fi al patrulea pod și e realizabil, a transmis liberalul, dar acolo primarul nu are niciun merit.

Al 3-lea pod – acesta a susținut că are rezerve. M-ar fi convins Primarul dacă era capabil să gestioneze lucrările de pe Bulevardul Octavian Goga. Primarul, ca și gospodar al orașului, trebuie să găsească soluții. Nu a reușit, a explicat Cozma scepticismul în legătură cu promisiunile lui Kereskenyi, ce a cerut Sătmărenilor un împrumut de 32 de mil. de euro, din care să acopere și nota de plată cu noul pod.

Cum să investești în Kereskenyi, după 4 ani, încă 32 de mil. De euro, când la Goga a lăsat stâlpii în mijlocul troturarului, de zici că e o ”minune” din Caracal…?, s-a întrebat retoric Cozma.

”Când nu poți gestiona probleme atât de simple, permiteți-mi să am rezerve, inclusiv în ceea ce privește acel împrumut… Este acel al 4-lea pod de pe Centură, dar acolo, actualul Primar nu are niciun merit”, a declarat Adrian Cozma.

Dezvoltare și foduri europene, orașul și județul conduse de UDMR sunt CODAȘE pe euroregiune! Cine răspunde pentru stagnare? Ne lăudăm cu sensurile giratorii făcute de Lidl, de Mall și de Kaufland. Astea sunt marile realizări?!

Fonduri europene – suntem pe locul penultimul loc în euro-regiune la rata de absorbție a fondurilor europene. Pe primul loc e Bistrița. Zalăul e înaintea noastră de trei ori peste noi!

Strategie de dezvoltare – Are județul vreo strategie clară?, s-a întrebat Cozma…

Alianța PNL-UDMR nu a dezvoltat orașul și județul – Eu n-am făcut parte nici din conducerea județului, nici din cea a municipiului, a reamintit Cozma. În calitate de consilier județean, mereu m-ați auzit atrăgând atenția, consecvent, în legătură cu anumite derapaje. În 2016-2020 – nu s-a schimbat nimic, concret. A crescut numărul de machete, doar atât! S-au făcut niște acoperișuri la Piața Agro-alimentară, nu s-a rezolvat problema. Modelele sunt Cluj și Oradea – la Cluj, de 12 ani e o piață cu temperatură controlată, la Oradea s-a demarat un proiect cu bani europeni pentru piață agro-alimentară de tip mall. Asta avem nevoie și noi. Nu s-a făcut un singur loc de parcare în 4 ani în Satu Mare! Nu putem continua să girăm anti-dezvoltarea, a sugerat Cozma.

Sensurile giratorii – marele câștig al ultimilor 4 ani. Unule făcut de Lidl, celălalt, de Mall, al treilea, de Kaufland pe Botizului. Deci ei ne-au făcut 3 sensuri, noi, niciunul…!

 

Ce propune Cozma pentru Satu Mare: DEZVOLTARE! Trebuie ieșit din logica votului etnic! O ALIANȚĂ PENTRU DEZVOLTAREA SĂTMARULUI, construită în jurul PNL-USR-PMP!

Alegerile din toamnă – o Alianță pentru Satu Mare, pentru a realiza, a construi ceva in Satu Mare. Se poartă discuții. Există premisele pentru o alianță, care să poată genera dezvoltare la Satu Mare. Posibil PNL-USR-PMP, atât la Primărie, cât și la Consiliul Județean!

Logica electorală – trebuie logică alternativă, trebuie să ieșim din logica alegerilor pe criterii etnice! Trebuie să votăm COMPETENȚA! La Oradea, Arad, Cluj, Tg. Mureș, s-a votat competența, uitați cum au evoluat aceste orașe. Nu mai trebuie să votăm pe criterii etnice, ci pe competență, pe expertiză profesională, dacă vrem să recuperămd decalajul față de celelalte orașe din euro-regiune!

UDMR – pentru mine e un simplu partid politic, ce a dovedit că nu poate dezvolta județul. E adversarul meu politic, iar maghiarii îmi sunt prieteni! UDMR nu a performat, spun cest lucru, fără să rezulte din asta că atac maghiarii.

Pentru ce post va candida – probabil la CJ! Dacă voi candida voi lupta să câștig. E bine să se facă o alianță, nu împotriva cuiva, ci pentru ceva!

 

Mai jos, emisiunea integrală.

Merită vizionată – s-a lămurit și chestiunea numirilor, cum este cea de la Inspectoratul Școlar…

Actualitatea Satmareana 03.06.2020

Posted by Nord Vest TV on Wednesday, June 3, 2020

7 COMENTARII

  1. Alianța propusă de Cosma e o propunere ce merită avută în vedere, dar dacă vom ocoli ORGOLIILE și vom face unirea pentru a vota pentru ceva si nu pentru cineva atunci sigur vom câștiga cevaul ce ni-l dorim . Hai fraților politicieni fiți uniți în fapte si nu după interese.Faptele să aducă foloase tuturor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.