G4Media: A început procesul intern pentru fuziunea USR și PLUS. Noul partid se va numi USRPLUS și va participa la alegeri cu candidați unici

0

Fuziunea dintre USR și PLUS trebuie să aibă loc până la alegerile locale și parlamentare din acest an, numele noului partid va fi USRPLUS, iar conducerea unică a partidului va fi aleasă după alegerile generale, potrivit unui document intern trimis membrilor PLUS de Dacian Cioloș și Dragoș Tudorache și consultat de G4Media.ro.

Propunerea conducerii PLUS, însoțită de una similară transmisă de conducerea USR membrilor săi, urmează să fie discutată intern și aprobată printr-un Protocol al fuziunii.

Acest protocol va fi votat apoi de Congresul USR și Convenția Națională PLUS.

”USR și PLUS nu mai pot si nu mai trebuie să funcționeze ca două structuri distincte. Din această separare nu trag foloase decât vechile partide, cu vechile lor metehne. Ei își doresc ca noi să ratăm acest proiect și să rămânem cât mai divizați cu putință”, arată Dacian Cioloș și Dragoș Tudorache în documentul consultat de G4Media.ro.

Forma fuziunii. Pentru un proces rapid și minimizarea riscurilor de blocare în justiției a procesului unirii celor două partide, forma propusă este fuziunea prin absorbție. Ca urmare a unirii celor două organizații deja existente, membrii celor două partide vor deveni membri USRPLUS.

Mai multe detalii, pe G4MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.