Noi măsuri de relaxare, începând de luni. Se redeschid mallurile, se stabilesc excepții de la izolare/carantinare pentru cetățenii asimptomatici, ce revin din țările, care aparțin unei așa-numite ”zone  verzi”

0

Al treilea pachet de măsuri de relaxare al Guvernului intră în vigoare luni.

Ca urmare a acestor măsuri, sunt reluate cursele aeriene cu 17 state europene: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Confederația Elvețiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria.

De asemenea, se elimină măsurile de carantină/izolare la locuință pentru persoanele asimptomatice care vin în România din aceste țări.

Potrivit hotărârii CNSU, lista cu țările pentru care se aplică eliminarea măsurilor de carantină/izolare se actualizează săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, în fiecare zi de luni până la ora 16:00, în vederea introducerii în listă a unor noi țări și se aplică la 24 de ore de la aprobarea în CNSU.

Mallurile vor fi deschise începând de luni, cu precizarea că rămân închise restaurantele, cafenelele, locurile de joacă, sălile de jocuri şi cinematografele din interiorul centrelor comerciale.

De asemenea, vor fi redeschise activitățile balneare, piscinele exterioare, sălile de fitness, casele de pariuri și loteriile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.