Toalete publice moderne instalate de Primăria din Cluj, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă

0

Primăria Cluj-Napoca a achiziționat și instalat, ca urmare a inițiativei transmise prin procesul de bugetare participativă, noi toalete publice moderne, complet automatizate și dotate pentru persoanele cu dizabilități.

Acestea sunt racordate la utilități și prevăzute cu sistem de spălare automatizat, care asigură auto-curățarea după fiecare utilizare, nefiind necesară prezența de personal auxiliar.

Garanția este 2 ani de la data punerii în funcțiune, perioadă în care furnizorul asigură funcționarea, întreținerea, igienizarea și consumabilele.

De asemenea, toaletele dispun de sistem automat de taxare cu monede de 50 bani, cât reprezintă tariful pentru o utilizare (0,5 lei).

O toaletă va costa aproape 219.000 lei, fără TVA. Achiziția vine după ce Primăria și-a asumat să susțină programul „Toalete pentru toți”, propus în cadrul proiectului de bugetare participativă din 2017.

Oficialii Primăriei au anunțat deja că iau în considerare ca, începând din 2019, să extindă sistemul în toate cartierele din oraș”, relata Actual de Cluj.

Directorul Cancelariei Prefectului, Adrian Cozma, a lăudat pe contul personal de facebook inițiativa:

 

”Asta e democraţie participativă !
Cetăţenii propun, primarul face! Satu Mare are nevoie de astfel de iniţiative pentru a veni în sprijinul cetăţenilor şi a le prelua ideile şi proiectele. Nu pe hârtie, ci concret, prin realizarea lor ! Felicitări
!”, a transmis Cozma.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.