Plângere penală împotriva lui Mircea Govor și a fiului său: cei doi sunt acuzați de avocatul Adrian Cozma de săvârșirea infracțiunii de șantaj

1

Adrian Cozma a remis Direcției Naționale Anticorupție, marți, o plângere penală pe numele celor doi Govor – tată și fiu – acuzându-i că s-au folosit de trustul lor de presă pentru a-l șantaja.

Lucrurile pot lua o turnura extrem de neplăcută, mai ales, pentru Mircea Govor, care are la activ deja o condamnare pentru aceeași infracțiune, dictată, în primă instanță, de Tribunalul Satu Mare.

Dosarul de șantaj al lui Govor se află la Curtea de Apel Oradea, în fază de apel, dar trenează – de aproape 6 luni, nu s-a dat, încă, primul termen de judecată.

 

Lui Cozma i s-au solicitat bani pentru a se zice “de bine” de el în Gazeta de Nord-Vest. A refuzat sa plătească și are martor care confirmă posibilul șantaj

Demersul infractional ar fi debutat în data de 3 iunie, când Adrian Cozma, în calitate de Director al Cancelariei Prefectului Satu Mare și de membru al Partidului Național Liberal, a fost invitat la o televiziune locală controlată de familia Govor.

Dupa emisiune, se susține în plângere, moderatorul emisiunii i-ar fi comunicat interlocutorului Adrian Cozma  că a fost contactat de fiul lui Govor, Răzvan, care i-ar fi solicitat moderatorului să-i comunice lui Cozma să-l sune pe Răzvan Govor, ”pentru a discuta despre emisiune”.

Cozma a refuzat.

A doua zi, Razvan Govor insusi l-ar fi apelat telefonic pe avocatul satmarean, solicitandu-i bani pentru ca în Gazeta de Nord-Vest să apară un material despre respectiva emisiune.

Adrian Cozma a refuzat, din nou, să cedeze posibilului santaj instrumentat de Govor.

Mai mult, conform surselor noastre, acesta ar fi indicat procurorilor DNA si un martor care poate confirma convorbirea telefonică cu Govor-junior, convorbire în cursul căreia, avocatului i s-ar fi cerut o sumă de bani pentru a apărea în ziarul controlat de familia Govor.

Cum n-a platit, pe Cozma l-a dat Gazeta lui Govor la bustul gol pe prima pagină

Ce-a urmat face parte din ABC-ul clasic al șantajului de presă.

Familia Govor a fost “întelegătoare” cu Adrian Cozma, a mai asteptat 24 de ore sa vadă daca ”îi vine mintea la cap” și plăteste “taxa de protecție”…

Dupa termenul de 24 de ore, a apărut ceea ce, după toate semnalmentele, pare să fi fost primul avertisment: gazeta de ”famiglie” a publicat un material despre emisiunea la care participase Cozma, dar deosebit de denigrator, din punctul de vedere al avocatului, în sensul în care nu se prezenta ce s-a discutat în emisiunea, ci era denigrat, pornind de la niște afirmații pe care le-a făcut în acea emisiune tv.

Zece zile mai tarziu, în acelasi ziar, controlat de fam. Govor, a apărut un nou material, în care Adrian Cozma era denigrat si prezentat într-o fotografie la bustul gol.

Tenta e clară de denigrare si intimidare, cu ajutorul presei, Cozma fiind persoană publică si politician marcant al comunității locale, bucurându-se de o încredere semnificativă în rândul electoratului.

Ce se învață din astfel de demersuri ilicite ale presei este că, dacă nu plătești când ți se cere, vei plăti cu credibilitatea, cu cariera politică.

Iar acest lucru este foarte grav într-o societate democratică.

Mircea Govor ar putea fi considerat recidivist…

Mircea Govor, care controlează, alături de fiul său, publicația incriminată, nu este la prima “ispravă de acest tip”: reamintim că are la activ, deja, o condamnare în primă instanța pentru santaj de presă la doi ani de închisoare cu suspendare.

Sentința nr. 140/23.12.2019 a fost dictată de Tribunalul Satu Mare.

Govor a făcut apel, iar dosarul își așteaptă, încă, termenul la Curtea de Apel Oradea.

Ca atare, pentru DNA, ar trebui să fie ușor de înțeles speța.

Rămâne să vedem cât de repede se vor mișca procurorii…

Citiți și…

”Părintele spiritual” al Tehnic Asist în Satu Mare a ieșit la vânătoare de alianțe, ca să se mufeze, din nou, la ciolan. Similitudini între Autostrada Codrului și al treilea pod peste Someș…

Încep să apară detalii despre rețeta financiară pregătită de Kereskenyi pentru al treilea Pod peste Somes, așa-numitul ”Pod Govor-Gabor”

 

 

 

 

 

 

1 COMENTARIU

  1. […] A doua zi, Răzvan Govor l-ar fi apelat telefonic pe Cozma căruia i-ar fi cerut bani pentru ca în publicaţia “Gazeta de Nord-Vest” să apară un material despre respectiva emisiune. Adrian Cozma a refuzat, din nou, să cedeze posibilului șantaj instrumentat de Govor, scrie Satmareanul.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.