La Călinești -Oaș se încearcă, joi, pentru a opta oară, să se aprobe bugetul. E în pericol proiectul de alimentare cu apă a comunei, dacă nu se va vota bugetul

1

Este de notorietate conflictul dintre consilierii locali controlați de ex-primarul Copil și actualul primar, liberalul Dinu Birtoc.

S-a ajuns până în faza în care, după cum era ușor a anticipa, va fi afectată localitatea și cetățenii.

Primarul Dinu Birtoc face apel public la consilierii locali să vină joi la ședința care va debuta la ora 10 – e nevoie de buget aprobat de Consiliul Local. Fără buget, toate proiectele pe care Primăria vrea să le implementeze sunt blocate.

Unul dintre cele mai importante este proiectul de alimentare cu apă a comunei.

S-a semnat contractul de finanțare, prin PNDL2, cu Ministerul Dezvoltării, s-au epuizat toate etapele de licitare, s-a semnat contract cu constructorul, care așteaptă să înceapă lucrările. Cum nu este buget, proiectul e blocat. Mai mult, comuna va plăti penalități de 10% din contract, dacă se întârzie,

În același timp, dacă, in continuare, se ămâne fără buget, vor fi imposibil de plătit legal salariile asigurate de Primărie, pentru asistenții personali pentru persoanele cu dizabilități.

Primarul Birtoc  este extrem de afectat de situație – ”Nu putem rămâne fără buget din încăpățânare. Au de suferit numai cetățenii. Comuna va pierde proiecte, care sunt deja finanțate și va pierde bani, pentru că vom plăti penalități. Eu sper ca toată lumea să se comoprte matur mâine, să arate că le pasă de Călineșteni și să voteze bugetul. Ședința va debuta, joi, la ora 10”, a transmis Primarul Birtoc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.