Ministrul Transporturilor Lucian Bode anunță demararea, până la sfârșitul anului, a unor lucrări noi la peste 150 km autostrăzi și drumuri expres

0

Ministrul a făcut declarații îmbucurătoare, în timpul unei vizite de lucru la Suceava: se semnează contracte pentru proiectare și execuție pentru proiecte noi de infrastructură. Până la sfârșitul anului, se deschid șantiere pentru lucrări de infrastructură la peste 150 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, în toată ţara.

În primul rând, ne-am propus să nu închidem niciun şantier şi acest lucru l-am reuşit. Contractele sunt toate în derulare, iar plăţile sunt făcute la zi. În al doilea rând, ne-am propus să deschidem noi şantiere. Am dat ordinul de începere pentru noi lucrări, 70 de kilometri, până la sfârşitul anului la peste 150 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres vor începe lucrările efectiv în România. Când spun demarăm lucrări noi spun semnăm contracte pentru proiectare şi execuţie sau realizare studiu de fezabilitate sau proiect tehnic, după caz, pentru proiecte noi. A treia direcţie de acţiune a Guvernului este legată de viziunea în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport pentru următorii zece ani”, a spus Bode, citat de Agerpres.

Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava

În ceea ce priveşte drumul de mare viteză Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, se estimează că, la sfârşitul lunii august, ar putea fi semnat contractul privind execuţia studiului de fezabilitate.

”În decembrie am reuşit să depunem cererea de finanţare pentru elaborarea studiului de fezabilitate la drumul de mare viteză Baia Mare – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava. Avem trei loturi. În prezent, ofertele depuse sunt analizate în cadrul Comisiei de evaluare şi estimăm ca la sfârşitul lunii august să semnăm contractul pentru execuţia studiului de fezabilitate pentru cele trei tronsoane. În prima etapă vom identifica tronsoanele de autostradă care pot funcţiona în regim de variantă ocolitoare. Mă refer la Gura Humorului, Câmpulung şi Vatra Dornei”, a arătat Bode.

Sursa: agerpres, g4media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.