Robert Sighiartău: PNL va începe procedura de revocare din funcție a Avocatului Poporului, Renate Weber, ”avocatul privilegiaților”

0

Liderii PNL transmit la unison că, luni, vor demara procedura de schimbare a Avocatului Poporului, Renate Weber.

Ceea ce a umplut paharul este faptul că Weber a anunțat că va contesta la CCR legea de impozitare a pensiilor speciale, votată de Parlament.

”Nesimțirea nu are limite !! Al doilea proiect de lege de eliminare/impozitare a pensiilor speciale atacat la Curtea Constitutională !!! Rușine avocatului ,,privilegiaților’’ Renate Weber !! PNL începe procedura de revocare din funcție a doamnei Renate Weber, avocatul,, pensiilor speciale’”, a transmis Sighiartău pe contul oficial de Facebook.

Și deputatul liberal Florin Romana avut o reacție similară:

Avocatul Poporului și-a depășit atribuțiile constituționale inițiind un demers împotriva…poporului roman, care dorește tăierea pensiilor speciale și respectarea principiului contributivității. A invoca neconstituționalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condițiile in care 5 milioane de romani primesc pensie după contribuție”, scria acesta pe Facebook.

De altfel, inclusiv Ludovic Orban a declarat vineri că va solicita grupurilor parlamentare ale PNL să analizeze posibilitatea demiterii Avocatei Poporului, Renate Weber, în contextul în care aceasta a atacat joi la CCR legea privind impozitarea pensiilor speciale.

Ludovic Orban: “Avocatul Poporului nu mai este de mult Avocatul Poporului. Renate Weber s-a comportat ca avocatul celor care au încălcat legea în perioada epidemiei și au pus în pericol sănătatea prin nerespectarea regulilor. Renate Weber s-a arătat ca fiind prietenul PSD, Avocatul PSD și acum se arată a fi avocatul celor cu pensii speciale mari, cei cu pensii de peste 7 mii de lei. (…) Îmi pare rău că Avocatul Poporului se comportă în acest fel. Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului”.

 

Sursa: epoch times, facebook Robert Sighiartău, podul . ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.