Conform unei legi recent adoptate, primarii pot închide fermele care creează ”disconfort olfactiv”!

0

Camera Deputaților, ca for decizional, a adoptat un act legislativ, prin care să reglementează edsfășurarea activităților activităților generatoare de mirosuri, o așa numită Legea a mirosurilor, transmite Agrointel.ro.

Legea permite autorităților locale  ”încetarea temporară sau definitivă a activităților generatoare de poluare, disconfort olfactiv, în vederea aplicării unor măsuri de urgenţă sau pentru nerespectarea programului pentru conformare şi/sau a planului de gestionare a disconfortului olfactiv, după caz”.

Prin această lege, se definește conceptul de ”disconfort olfactiv”, ca fiind ”efectul generat de o activitate care poate avea impact asupra stării de sănătate a populaţiei şi a mediului, care se percepe subiectiv pe diferite scale de mirosuri sau se cuantifică obiectiv conform standardelor naţionale, europene și internaționale în vigoare”.

Astfel, autoritățile administrației publice locale vor avea obligația să reglementeze, inclusiv prin interzicerea permanentă sau temporară, desfășurarea activităților generatoare de mirosuri în zonele de locuit, recreere, odihnă, tratament și agrement, arată Agrointeligența.

Legea a fost inițiată de un parlamentar USR.

Sursa: agrointeligenta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.