Finanțare de 47 milioane de euro de la Comisia Europeană pentru Spitalul Regional din Cluj

0

Anunțul a fost făcut de Comisia Europeană, luni.

Finanțarea de 47 de milioane de euro va veni din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și va fi utilizat pentru construirea și echiparea noului spital, care va deservi întreaga regiune de Nord-Vest a țării.

Cele mai importante detalii din proiect:

Cost: 2,5 miliarde de lei, cu o investiție eșalonată pe patru ani

Capacitate: 849 de paturi și 19 săli de operație. Spitalul va avea 774 de paturi de spitalizare pentru îngrijiri acute și 105 paturi pentru îngrijiri critice în spital, printre care și pacienți arși.

Finanțare din fonduri europene și de la bugetul Ministerului Sănătății

Locație: Terenul selectat este în zona Florești, strada Avram Iancu, la 10 km de centrul municipiului Cluj Napoca. Terenul a fost primit de la Consiliul Județean Cluj

Construcție: Va avea 7 niveluri (subsol, parter și 5 etaje). Partea extinsă orizontală a clădirii se întinde pe 3 niveluri complete, în timp ce o parte din clădire se extinde pe 3 etaje suplimentare. Terasele de deasupra etajului 1, între curțile interioare, și terasa de deasupra nivelului 3 sunt prevăzute a fi acoperite cu vegetație. Suprafața construită este de 28.883 de mp.

Parcări: Spitalul va avea 1.396 locuri de parcare, la sol și în subsol. În plus vor exista 15 locuri de parcare pentru motociclete, 41 pentru biciclete și o stație de autobuz. În parcare vor fi amplasate 10 stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Heliport: Pe acoperișul clădirii va fi construit un heliport pentru elicopterele care transportă pacienți.

Centrele medicale din noul spital:
– Centrul pentru cap și gât
– Centrul toracic
– Centrul abdominal
– Centrul pentru articulații, coaloană vertebrală și traumă
– Centrul de medicină internă
– Centrul pentru mamă și copil

Sursa: g4 media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.