ICDE propune candidați comuni susținuți de PNL si USR-PLUS: ”Interesele de partid nu pot fi mai presus decât interesul României!”

0

Această propunere vine ca reactie la sistemul electoral cu un singur tur pentru alegerea primarilor si a presedintilor de Consilii Judetene.

Reprezentantii ICDE considera ca e de maxima importanta “negocierea urgentă și responsabilă, în interesul României, de candidaturi comune pentru alegerile locale” de catre PNL si USR-PLUS.

În condițiile împărțirii electoratului de esență liberală, există o probabilitate destul de mare ca primarii sau președinții de Consilii Județene ai PSD să obțină din nou cea mai mare minoritate politică, continuând o guvernare locală coruptă și incompetentă. Cedarea controlului administrației locale și județene în mâinile PSD și „reinventarea” PSD ca partid câștigător al alegerilor locale din 2020 ar fi un act de crasă iresponsabilitate politică a PNL, USR și PLUS, dând totodată o șansă mai mare PSD la alegerile parlamentare”, transmit reprezentantii ICDE.

Concluzia acestora este ca interesele de partid ale PNL, USR și PLUS nu pot fi mai presus decât interesul României “.

ICDE (Asociația Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană) este un think tank care promovează prin dezbateri, proiecte și acțiuni cultura democratică și valorile fundamentale ale Uniunii Europene.

A fost înfiintata în 2019 si are printre membrii fondatori, nume reprezentative pentru societatea civilă din România, precum prof. Valentin Naumescu sau judecătorul Cristi Dănileț.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.