Germania preia la 1 iulie Președinția rotativă a Consiliului UE sub motto-ul ” Împreună pentru relansarea Europei”

0

Germania este stat fondator al UE.

Aceasta va prelua la 1 iulie, de la Croația, președinția COnsiliului UE, pentru o perioadă de 6 luni.

Motto-ul cu care Germania preia șefia UE este “Împreună pentru relansarea Europei”, iar Angela Merkel și guvernul german sunt și-au asumat că mandatul semestrial al Germaniei la cârma Consiliului va fi influențat de măsurile și acțiunile necesare combaterii crizei coronavirusului.

Cele trei priorități ale președinției rotative germane vizează protecția climatică și tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic, digitalizarea economiei și a societății, cu accent pe independență, suveranitate și reducere a dependenței exagerate de părți terțe, și o responsabilitate globală mai mare pentru Europa.

Trebuie să fim uniți ca europeni, altfel doar ne vom slăbi pe noi inșine. China a devenit un jucător global. Asta ne face parteneri în cooperarea economică și în combaterea schimbărilor climatice, dar și concurenți cu sisteme politice foarte diferite. A nu vorbi între noi ar fi cu siguranță o idee proastă“, a spus Merkel, în contextul în care una dintre prioritățile principale al președinției germane a Consiliului UE vizează mai multă responsabilitate globală pentru Europa și un dialog strategic cu China.

În declarațiile ocazionate de evenimentul preluării președinției rotative a Consiliului UE, cancelarul german Angela Merkel a abordat și tema ascesiunii populismului la nivel global…

”Încă nu am reușit să oferim dovezi absolute că sistemul liberal este pe cale să triumfe. Asta mă îngrijorează“, a spus Angela Merkel.

Sursa: calea europeana.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.