Finanțări importante atrase de Primăria Ardud, pentru dezvoltarea localității: Centru de Permanență Sanitară, ce va deservi 6 UAT-uri și infrastructură de apă și canal în Gerăușa!

0

Intervievat de o televiziune locală, primarul liberal din Ardud, Ovidiu Duma, a arătat că se potrivește profilului specific administrațiilor liberale din Oradea, Cluj, Alba Iulia: acesta s-a dedicat în acest mandat pentru a genera dezvoltare în UAT-ul pe care-l conduce.

Două importante proiecte se apropie de recepție – unul în toamna acestui an, este vorba de un Centru de Permanență Sanitară, al doilea, la începutul anului 2021, este vorba de alimentarea cu apă, canalizare, dar și stație de epurare în una dintre localitățile ce aparțin administrativ de Ardud, Gerăușa.

Centru de Permanență Sanitară finanțat din bani europeni, care va deservi 6 UAT-uri!

Un Centru de Permanență Sanitară construit prin finanțare dintr-un proiect de relații transfrontaliere România-Ungaria se va da în folosință în tomna acestui an în Ardud, anunță Ovidiu Duma.

Acest Centru va funcționa în clădirea fostului sediu al Primăriei Ardud…  ”Astfel am dorit ca această clădire să continue a fi utilă comunității, ca și atunci când era sediul Primăriei: acum va deservi domeniul Sănătății”, a precizat primarul Ovidiu Duma.

Contractul de finanțare s-a semnat anul trecut – 6 comune din zona Ardudului vor fi deservite de acest Centru.

Clădirea va fi reabilitată și dotată cu aparatură medicală la standardele specifice unui astfel de Centru.

Acest proiect se va finaliza la sfarsitul lunii octombrie a acestui an, a transmis Primarul Duma.

Investiție integrată de 7 milioane de lei în Gerăușa – infrastructură de apă și canal și stație de epurare. Primăria a aplicat la CNI, de curând, și pentru o finanțare prin care să se reabiliteze toate străzile din Gerăușa!

Primarul Duma pare hotărât să împingă Gerăușa pe următorul nivel de dezvoltare: localitatea va avea apă și canal, dar și stație de epurare, printr-un proiect finanțat de Guvern, prin programul PNDL.

Investiția este în valoare de 7 milioane de lei. Este vorba de o investiție integrată – include și acordurile de  apă și canal la fiecare gospodărie…

Lucrarea se va finaliza la începutul anului viitor, motiv pentru care se lucrează intens…

Pe o parte a străzilor, se fac săpăturile pentru alimentarea cu apă, pe cealaltă parte, cele pentru canalizare –lucru care a creat un disconfort, străzile devenind, și pe fondul ploilor torențiale, impracticabile, susține primarul, care le transmite oamenilor din Gerăușa scuze pentru acest disconfort inerent unui peisaj de șantier.

”În ultimele două săptămâni, s-a lucrat pe amenajarea străzilor, pe curățarea de nămolul care s-a întins peste suprafața pietruită a străzilor, s-au făcut șanțurile…”, transmite Ovidiu Duma.

Ca urmare a lucrărilor, străzile sunt puternic deteriorate, însă Duma susține că a găsit soluția să rezolve și această problemă.

”De altfel, mă bucur că la CNI (n.r. Compania Națională de Investiții ) s-a deschis o linie de finanțare pentru asfaltare străzi, zilele acestea. Am și aplicat, pentru a obține finanțarea, special pentru satul Gerăușa. În decurs de o săptămână, am făcut toate demersurile, să intrăm la finanțare și anul viitor reabilităm și străzile din Gerăușa. Localitatea va avea anul viitor apă, canal, străzi asfaltate”, a transmis Duma.

Satu Mare are nevoie de tot mai multe astfel de vești bune: dezvoltarea județului se poate face accelerat, dacă se va lucra tot mai activ pentru atragerea de finanțări europene și guvernamentale.

Puteți viziona emisiunea, aici…

PRIMAR DIN SĂTMAR -ORAȘUL ARDUD

PRIMAR DIN SĂTMAR -ORAȘUL ARDUD

Posted by TV1 Satu Mare on Thursday, July 9, 2020

 

Citiți și…

Primăria Ardud a obținut o finanțare de 1 milion de euro pentru sala de sport din Mădăras. Din februarie, au demarat lucrările

Primăria Ardud a mai câștigat un proiect de finanțare. Se va construi Centru Multifuncțional pentru persoane defavorizate, cu dizabilități și rromi

Ardud. Zeci de locuințe destinate tinerilor prin programul ANL. În primăvara anului viitor se va construi primul bloc cu 30 de apartamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.