Ludovic Orban, despre mitingul ”conspiraționiștilor negaționiști”: ” Este un bombardament de informaţii false. Uitaţi-vă ce se întâmplă, alte ţări iau decizia de a introduce în carantină, în izolare, cetăţenii români care se duc în ţările respective”

0

Premierul Orban a comentat, la o emisiune a B1 TV, duminică seara, despre mitingul din Piața Victoriei, despre care susține că a fost ”pregătit” și că astfel de demersuri nu au logică și fac rău României.

Ludovic Orban: ” Cramponarea asta de un discurs fără sens care nu are absolut niciun fel de logică până la urmă face rău României, face rău societăţii în ansamblul său”…

 

Ne confruntăm cu campanie foarte ciudată. Este un bombardament de informaţii false, negaţioniştii, cei care neagă existenţa virusului,  cei care sunt promotorii teoriei conspiraţiei. O mulţime de lansatoare de astfel de mesaje pur şi simplu transmit foarte intens şi foarte bine gândit aceste mesaje care instigă lumea să nu respecte nişte reguli (…) Sunt multe tipuri de lansatoare. Credeţi că s-a născut mitingul din Piaţa Victoriei din senin? A fost pregătit, sunt nişte pagini, site-uri de pe care s-a făcut mobilizarea la miting. Nu înţeleg de ce au protestat, că nu vor să poarte mască? Purtatul măştii este principla formă de apărare împotriva virusului. Că nu sunt de acord cu legea?”, a declarat Orban.

Despre legea carantinei și izolării, premierul a declarat că aceasta a fost dezbătută în Camera Deputaților, unde majoritatea PSD-ALDE ”și-a pus amprenta” asupra ei și că Robert Cazanciuc își critică propriii colegi deputați:

”(…) Trebuie să se îmbolnăvească cineva din familie ca un om să înţeleagă pericolul sau, Doamne-fereşte, să moară cineva din familie ca să se trezească oamenii să înţeleagă oamenii pericolul? Pericolul există şi e un pericol mare  care pândeşte pe oricine nu respectă regulile (…) L-am văzut astăzi pe domnul Cazanciuc care a criticat legea. Legea care este în dezbatere în Senat este legea care a fost dezbătută în Camera Deputaţilor. În Camera Deputaţilor şi-a pus amprenta majoritatea din Camera Deputaţilor, majoritatea PSD-Pro România–ALDE. Practic, Cazanciuc critică colegii lui din partid care au votat legea în forma în care a ieşit din Camera Deputaţilor (…) Nu am pretenţia că proiectul de lege iniţiat de guvern este perfect, dar acest proiect de lege este indispensabil. Uitaţi-vă ce se întâmplă, alte ţări iau decizia de a introduce în carantină, în izolare cetăţenii români care se duc în ţările respective. Asta este cea mai bună dovadă că măsura izolării, măsura carantinei, măsura tratării în spitale sau sub supraveghere medicală sunt măsuri care există în toate ţările europene. Cramponarea asta de un discurs fără sens care nu are absolut niciun fel de logică până la urmă face rău României, face rău societăţii în ansamblul său”, a declarat Ludovic Orban, duminică seară, la B1TV.

Sursa: g4 media

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.