Inițiativa ”Fără Penali în funcții publice” a trecut de Camera Deputaților

0

După un an de așteptare, inițiativa Fără Penali a fost votată în Camera Deputaților.

Următorul pas este votul în Senat, apoi se merge la referendum pentru modificarea Constituției.

„Moment istoric în Parlament.Camera Deputaţilor a adoptat astăzi iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei astfel încât persoanele condamnate definitiv să nu mai poată ocupa funcţii alese ori numite în statul român. La mai bine de doi ani de când USR a lansat campania „Fără penali în funcţii publice” şi la capătul unui lung şir de insistenţe şi demersuri parlamentare, mai facem un pas înainte spre curăţarea politicii şi administraţiei româneşti”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Urmează dezbaterea şi votul din Senat, apoi va fi organizat referendumul care va consfiinţi modificarea Constituţiei la o dată ce va fi stabilită ulterior în funcţie de evoluţia pandemiei în România, dar şi de alte considerente. Vom continua pentru că suntem hotărâţi să tăiem calea hoţilor spre funcţii şi banii noştri!”, arată sursa menţionată.

Și Dan Barna a avut o reacție-fulger:

Azi a trecut și de Camera Deputaților. Încă un pas uriaș. Mai e Senatul apoi mergem la Referendum și modificăm Constituția. În astfel de momente, cred că am voie să fiu emoționat. Au fost momente atunci, la început, când eram printre foarte puținii care credeau că e posibil să reușim. În astfel de momente cred și mai mult în România și posibilitatea de a ne construi un viitor demn dacă avem puterea să rămânem în picioare.Vom reuși. Fără Penali va deveni literă de Constituție. Fără hoție ajungem departe”, a transmis Președintele USR pe contul oficial de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.