Dr. Virgil Musta: ”Numărul de infectări cu COVID 19 a crescut, deoarece unii concetățeni ai noștri dau crezare fake news-urilor, teoriilor conspirației sau falselor îndemnuri la libertate”

0

Medicul Virgil Musta, șef de secție la spitalul Victor Babeș din Timișoara, susține, printr-un mesaj publicat pe grupul CIty Doctors, că nu mai există locuri libere pentru pacienții cu COVID 19.

El explică creșterea numărului de infectări, prin epidemia de fake news și teoriile conspirației din societatea românească din ultimele luni.

„Suntem într-o perioadă dificilă, în care numărul de cazuri de infecție Covid-19 au crescut alarmant și în județul Timiș. Consecutiv a crescut și numărul de forme severe și critice, precum și de decese. Toate acestea se datorează și faptului că o parte dintre concetățeni nu repectă nicio regulă, dând crezare fake news-urilor, teoriilor conspirației sau falselor îndemnuri la libertate.

Fiecare este liber să facă ce vrea cu viața și sănătatea lui, până în punctul în care pui în pericol sănătatea celorlalți. Este în primul rând vorba despre respectul pentru ceilalți, care ar trebui să primeze, indiferent de măsurile impuse sau nu de autorități.

Deși sunt convins că marea majoritate a populației a înțeles corect situația, este responsabilă și respectă regulile, există și destui care nu o fac sau nu o mai fac, iar asta riscă acum să creeze probleme majore tuturor: creșterea numărului de infectări, umplerea spitalelor și mai ales a secțiilor de ATI.

În afara faptului că această extindere a pandemiei la noi în țară determină suferință fizică și psihică pentru o parte din cei infectați (nu știm cum reacționează organismul fiecăruia), vine la pachet și cu restul inconvenientelor legate de îngreunarea sau chiar interzicerea circulației în afara țării, pentru vacanțe sau în alte scopuri”, a transmis cunoscutul medic timișorean pe grupul City Doctors.

Sursa: newsweek.  ro

Citiți și…

Gabriel Leș a votat ÎMPOTRIVA Legii carantinei. Este de așteptat că Sputnik îl va ridica în slăvi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.