Primăria Cluj-Napoca va premia cu câte 1000 de lei elevii de 10 și profesorii lor

0

Elevii clujeni, care au obținut media 10 la la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat, dar și profesorii lor, vor fi premiați cu câte 1.000 de lei de Primăria Cluj-Napoca.

139.000 de lei vor fi alocați de consiliul local pentru acest demers, arată Monitorul de Cluj.

100.000 de lei (sumă netă) de la bugetul local pe anul 2020, vor fi acordați cu titlu de grant unităților de învățământ preuniversitar pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de evaluare națională, sesiunea iunie 2020 și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora.

Totodată, 39.000 de lei vor fi alocați de la bugetul local pe anul 2020 unităților de învățământ preuniversitar pentru premierea elevilor care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020 și a profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora.

Potrivit referatului de aprobarea a proiectului, ar fi vorba de 13 elevi și 26 de profesori care vor primi câte 1.000 de lei de la Primăria lui Emil Boc.

Scopul acestui demers este acela de susținere și de evidențiere a elevilor cu rezultate deosebite la învățătură, cât și de recunoaștere a rolului important al profesorilor care s-au ocupat de pregătirea acestora”, a transmis municipalitatea clujeană.

Județul Cluj este și în acest an pe primul loc în țară în urma rezultatelor obținute la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, rata de promovabilitate a elevilor de aici fiind de 77,8%.

Totodată, la Evaluarea Națională, în județul Cluj au fost 66 de

„Felicit elevii care au obținut asemenea rezultate deosebite la Evaluarea Națională. Ca în fiecare an îi vom premia pe toți elevii de nota 10 de la evaluarea Națională și bacalaureat. Toți primesc o recompensă de 1.000 de lei, e o formă simbolică de recunoaștere pe care primăria o oferă” a spus primarul Emil Boc.

Sursa: Monitorul de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.