Vor fi alegeri locale în septembrie până la urmă? Rafila: Doar dacă vom reuși să reducem numărul de cazuri de infectare cu COVID-19

0

Alexandru Rafila este reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Întrebat dacă alegerile locale pot avea loc în luna septembrie, aşa cum a fost stabilit, acesta a decalrat că numai în condiţiile în care în România infectările cu coronavirus vor fi ţinute sub control şi dacă populaţia va respecta toate recomandările, se poate vorbi de alegeri organizate peste două luni.

Dacă noi reuşim până în luna septembrie, la jumătatea lunii septembrie, să ţinem lucrurile acestea sub control, să reducem numărul de cazuri, să scădem acea rată de transmitere sub 1 ca să existe o scădere sustenabilă, sigur, alegerile pot avea loc fără niciun fel de problemă cu nişte măsuri a de protecţie a celor care sunt în secţiile de vot. Gândiţi-vă că discutăm de peste 200.000 de persoane care sunt în secţiile respective. Înţeleg că sunt peste 18.000 de secţii de vot, iar dacă punem o medie de 10 persoane, cred că ducem undeva spre 200.000. Şi accesul alegătorilor poate fi şi el controlat încât să evite aglomeraţia”, a declarat Alexandru Rafila la Digi 24, vineri seara.

Mai mult, acesta a precizat că dacă în luna septembrie ne vom confrunta cu aceeași rată de creștere a infectării, la peste 1000 de cazuri raportat pe zi ”răspunsul este nu. Deci depinde nu numai de cifra în sine, ci depinde foarte mult trendul în mijlocul căruia ne aflăm”, a transmi Rafila.

Alexandru Rafila a adăugat că, dacă în următoarele săptămâni nu se întâmplă o schimbare importantă în atitudinea oamenilor, alegerile nu vor putea avea loc.

Sursa: g4 media, news.  ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.