Emil Boc: CCR a sabotat siguranța sanitară a populației

0

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, critică în termeni duri deciziile luate de judecătorii Curții Constituționale, în urma cărora, sute de pacienți cu COVID-19 au plecat din spitale, arată Monitorul de Cluj.

Emil Boc atrage atenția asupra faptului că aceste decizii, prin care  medicilor li s-a luat dreptul de a hotărâ ce se întâmplă cu un pacient infectat cu coronavirus, au pulverizat întregul sistem sanitar:

„Am inceput foarte bine, până când au apărut următoarele elemente. Pe de o parte, a fost tergiversarea din Parlament de PSD, care a luat, practic, din mana guvernului posibilitățile de interventie directa și de a controla sanatatea publică a populatiei. De cealaltă parte, au fost deciziile Curții Constituționale, care au pulverizat sistemul de punere in ordine a sistemului sanitar de a controla epidemia. Foarte multe decizii CCR au fost luate cu 9 la 0.

Cea mai importanta decizie a CCR nu a fost nici cea de anulare a amenzilor, nici alta prin care s-a constatat că în starea de alertă se poate interveni prin OUG, ci aceea prin care oameni bolnavi cu coronavirus au fost lasati in libertate din spitale, nu au putut fi tinuti in spitale nici macar 48 de ore. De ce? Pentru că nu am avut un președinte al CCR care sa aibă intelepciunea  să spună: Stăm aici până luăm o decizie in unanimitate!”, a spus Boc.

Primarul Clujului susține că decizia CCR trebuia să prelungească dezbaterile până s-ar fi ajuns la o decizie în unanimitate.

Nu-i posibil, ca in plină pandemie, cand e vorba de sanatatea publica, esti platit din bani publici, ai pensia pe care o ai, sa iti permiti sa promovezi o solutie care nu a fost luata in unanimitate! Cea care nu a fost în unanimitate aparținea profesorului Simina Tănăsescu (judecător CCR – n.red), care a spus clar că legea nu este neconstitutională pentru că prin ordinul ministrului nu se stabilește restrângerea de drepturi și libertăți, restrângerea se face prin lege, unde e menționată și carantinarea, și izolarea, doar bolile pentru care se pot aplica asemenea restrângeri se fac prin ordin al ministrului. Dacă eram președinte al CCR, ca la americani, stăteam acolo 12, 24, 32 de ore, trei zile, șase zile până cădeam de acord, în unanimitate. Dacă acești judecători nu cădeau de acord, amânau o decizie. Pentru că de la politicieni nu te aștepti, ei sunt așa cum sunt. Dar de la Curtea Constituțională m-așteptam să ofere o soluție în unanimitate”, a explicat Emil Boc, în emisiunea „Legile puterii.

Sursa: Monitorul de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.