Ce părere are Președintele Iohannis despre organizarea alegerilor locale la sfârșit de septembrie: ”Dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri foarte stricte, se pot organiza alegerile”

0

În cadrul unor declarații de presă, miercuri, Klaus Iohannis a răspuns și la întrebarea jurnaliștilor despre organizarea alegerilor locale pe data de 27 septembrie …

Acesta a susținut că ”dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri foarte stricte, se pot organiza alegerile”.

Unele probleme vor fi, a declarat Președintele, în ceea ce privește organizarea campaniei electorale.

Klaus Iohannis: E o discuție legitimă despre alegerile din 27 septembrie. Dar vreau să despărțim discuția politicianistă de cea pe fapte. OMS a făcut multe afirmații și anunțuri, iar unul dintre anunțuri, care mă îngrijorează foarte mult, spune că această pandemie nu are mai multe valuri, ci un singur val mare, pentru că virusul nu are ciclicitate. Avem două chestiuni: e nevoie de alegeri, pe de altă parte suntem în mijlocul unei pandemii. Ce obținem dacă amânăm acum alegerile? Poate intrăm în octombrie, decembrie, ianuarie, când se pot suprapune peste pandemie și o iarnă grea, și gripa.

Cred că trebuie să evaluăm situația. Personal sunt convins că, dacă pandemia nu se agravează și se iau măsuri foarte stricte, se pot organiza alegerile. Actul de votare se poate organiza în condiții bune. Nu e mai complicat să votezi decât decât să mergi la magazin, se pot institui măsuri. Va fi însă greu de organizat campania electorală. Până la mijlocul lunii august se va lua o decizie”, a declarat Klaus Iohannis.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.