Cioloș cere investigarea Ungariei și Poloniei pentru atacurile la adresa independenței mass-media

0

În calitate de Președinte al Grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Cioloș le-a adresat miercuri scrisori deschise președintelui Comisiei Europene și ministrului german pentru Europa prin care cere investigarea presiunilor guvernului maghiar asupra presei independente.

Cioloș consideră că astfel de limitări ale libertății presei ”îndepărtează statele de valorile democratice europene pe care am acceptat să le respectăm când am intrat în Uniunea Europeană. (…) Ceea ce fac guvernele din Ungaria și Polonia este inacceptabil, mai ales că și cetățenii acestor state, precum și românii, au trecut prin zeci de ani de cenzură a presei în timpul regimurilor totalitare. Aceasta este o rană încă deschisă și nu trebuie să ne întoarcem acolo”.

Acestea sunt motivele pentru care Dacian Cioloș admite printr-o posrtare pe contul oficial de Facebook ca le-a scris scrisori deschise președintei Comisiei Europene și ministrului german pentru Europa, cărora le-a solicitat să accelereze procedurile de verificare a modului în care Ungaria și Polonia respectă valorile și principiile europene.

”Regret absența oricărui progres în Consiliul UE privind declanșarea procedurii Articolului 7 împotriva Ungariei, chiar dacă, așa cum arată rapoartele oficiale, situația s-a deteriorat de când Parlamentul European a acționat (2018 – n.red.)”, se arată în scrisorile adresate de Dacian Cioloș celor doi oficiali europeni.

Sursa: cont facebook Dacian Cioloș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.