Ministrul Transporturilor, vizită de lucru la Satu Mare. A anunțat o investiție de 10 milioane de euro, pentru modernizarea DN1F Satu Mare – Cluj-Napoca

0

Vineri, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a efectuat o vizită de lucru în județul Satu Mare, în cadrul căreia a participat, în localitatea Pișcolt, la recepția parțială a lucrărilor de întreținere efectuate pe tronsonul de drum care leagă Scărișoara de Pișcolt (DN 19G) și a efectuat o vizită pe șantierul ”Varianta de Ocolire Satu Mare” (Pod peste râul Someș), ambele proiecte fiind coordonate de Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), se transmite într-un comunicat al Instituției Prefectului.

Alături de Prefectul Radu Bud, Ministrul Bode a participat la recepția parțială a lucrărilor de reabilitare a tronsonului de drum, în lungime de aproape 8 km, care leagă Scărișoara de Pișcolt (DN 19G). Modernizarea acestui tronson de drum va facilita legătura dintre cele două localități, accesul pe un drum modernizat spre Mănăstirea Sfântul Ioan Botezătorul și în viitor spre noul punct de frontieră la granița cu Ungaria, din localitatea Horea-Őmbőly.

Ministrul a vizitat și șantierul ”Varianta de Ocolire Satu Mare” (Pod peste râul Someș), unde a inspectat lucrările la viitoarea centură a orașului, realizându-se în premieră traversarea podului de la un capăt la celălalt cu mașina.
La eveniment au participat, alături de ministrul Lucian Bode, și reprezentanții autorităților județene și locale, reprezentanți ai constructorului ITINERA SpA, respectiv directorul ITINERA România, Aristide Poggio, project managerul Alexander Hejes și șeful de șantier Giorgio Gasparetto.

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunțat în cadrul evenimentului că lucrările la obiectiv sunt în grafic, avansul fizic al lucrărilor este de 52%, iar progresul financiar este de 59% și a reiterat solicitarea către constructor ca până la sfârșitul acestui an, tronsonul de 3 km, incluzând podul peste râul Someș să fie finalizat și dat în circulație și să se respecte termenul de finalizare a întregii lucrări, în lungime de 19,54 km, până în luna iulie 2021.

În încheiere, ministrul a menționat că Drumul Național care leagă județul Satu Mare de Cluj-Napoca (DN1F) va beneficia de cea mai mare finanțare din ultimii ani, aproape zece milioane de euro, pentru covoare asfaltice, iar în viitor sumele alocate lucrărilor de construcție, de reabilitare sau modernizare vor fi semnificative urmare a noii viziuni guvernamentale de susținere a dezvoltării economice bazată pe investiții nu pe consum.

 

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicațiilor, Lucian Bode, în vizită de lucru la Satu Mare

Posted by Instituţia Prefectului Satu Mare on Friday, August 14, 2020

 

Sursa: Instituția Prefectului Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.