A fost reactivată secția ATI a Spitalului Carei. Instituția Prefectului: Dacă numărul celor infectați crește, Spitalul Carei va funcționa exclusiv ca Spital-COVID

0

În cadrul ședinței săptămânale cu șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne, prefectul Radu Bud a analizat dinamica îmbolnăvirilor cu COVID19 care în ultimele săptămâni se află pe un trend crescător la nivelul județului Satu Mare.

În ultimele trei zile, aproape 30 de sătmăreni au fost confirmați cu COVID-19. În prezent, specialiștii Direcției de Sănătate Publică Satu Mare desfășoară anchete epidemiologice pentru a stabili contacții persoanelor pozitivate.

În unitățile spitalicești de pe raza județului se află internate 64 de persoane, alte 13 persoane confirmate pozitiv se află în izolare la domiciliile lor, acestea din urmă fiind monitorizate de către specialiștii DSP, iar echipajele de polițiști și jandarmi efectuează verificarea respectării condițiilor impuse. Urmare a creșterii numărului de cazuri confirmate cu COVID-19, a fost reactivată secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal Carei și, în funcție de evoluția cazurilor de la nivelul județului nostru, se ia în considerare funcționarea Spitalului Municipal Carei exclusiv ca spital COVID.

În contextul creșterii numărului de cazuri zilnice confirmate de COVID-19 la nivelul județului nostru și având în vedere evenimentele familiale, dar și culturale numeroase din această perioadă, prefectul Radu Bud reamintește organizatorilor și participanților, dar și tuturor cetățenilor să respecte cadrul general și măsurile specifice de protecție și distanțare pentru evitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

De asemenea, Grupul de coordonare a acțiunilor de control va continua și intensifica acțiunile în zonele aglomerate și cu risc.

 

Sursa: Comunicat Instituția Prefectului Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.