Congres la PSD-UPDATE: Marcel Ciolacu a câștigat președinția PSD. Vasile Dîncu: Este Congresul ultimei șanse, sper să reușim să dăm partidului o nouă direcție. Marcel Ciolacu: Unii au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției. Trebuie astăzi să ne rupem de acest trecut

0

UPDATE: ”Emoțiile” s-au sfârșit în cadrul Congresului PSD- Marcel Ciolacu a câștigat cu 1310 voturi pentru. Doar 91 de social-democrați au votat cu contracandidatul său, Eugen Teodorovici.

Ciolacu a anunțat cooptarea lui Vasile Dîncu și Sorin Grindeanu în noua echipă de conducere.

Liderul social-democrat ce se bucură de oareșce credibilitate, Vasile Dîncu, este unul dintre protagoniștii Congresului PSD de sâmbătă.

Acesta recunoaște, franc, faptul că PSD a trecut printr-o criză, în trecutul recent, pierzând aproape jumate din electoratul pe care-l avea.

PSD trebuie să recunoaştem a trecut printr-o criză. A pierdut în 3 ani jumătate din electoratul pe care îl avea. Acest Congres este Congresul ultimei şanse. Sper că azi vom reuşi, împreună cu colegii, să dăm partidului o nouă şansă, o nouă direcţie. Încercăm astăzi să resetăm ceea ce a fost până acum neadecvat realităţii din România şi să facem un proiect care să dureze cât mai mult, măcar 4 ani, deşi va fi şi un Congres după alegeri (…) Le mulţumesc celor care m-au contestat, pentru că dacă nu mă contestau nu ar fi avut nicio semnificaţie venirea mea în partid. Trebuie să recunoaştem diferenţele şi eu trebuie să recunosc diferenţele celor care mi se opun, dar scopul nostru e de a uni partidul. Sper că colegii din sud vor înţelege mai bine cultura politică a oamenilor din Ardeal. Eu înţeleg foarte bine ce se întâmplă în organizaţiile din Sud acolo unde e mai multă performanţă politică, în sensul de voturi. Cred că împreună vom putea face lucruri mai bune în viitor. Întotdeauna controversele ajută în partid, deşi în afară poate nu dau bine”, a declarat Vasile Dâncu.

Social democrații își vor alege președintele în cadrul acestuii Congres. Candidații sunt Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD și Eugen Teodorovici, fost Ministru de Finanțe, ce este perceput ca bucurându-se de susținerea lui Liviu Dragnea.

Într-un discurs din cadrul acestui Congres transmis online, Marcel Ciolacu a dat de înțeles că partidul se va delimita complet de strategia politică recentă, cea de tip Liviu Dragnea, în sensul în care nu va mai permite ca PSD să fie folosit pentru a controla justiția.

 

Vrem să rămânem un partid care se uită în trecut sau un partid care privește în viitor. Suntem puțini în această sală dar foarte mulți în țară. Sunteți mulți care ați muncit enorm în partid, ați avut, la fel ca și mine, rezultate bune, ați construit, la fel ca și mine, organizații puternice. Munca noastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca o cheie la porțile Justiției. Trebuie astăzi să ne rupem de acest trecut. Justiția trebuie făcută în sala de judecată. Reforma Justiției trebuie făcută de Justiție, de magistrați, de asociațiile profesionale. O spun asumat, conștient că poate pierd voturile unora. În mandatul meu PSD va rămâne pe agenda românilor, iar Justiția acolo unde îi e locul, în sala de judecată. Viitorul PSD înseamnă toleranță zero față de corupție, dar și față de abuzuri. Viitorul PSD înseamnă alături de familia europeană, aceasta este calea viitorului PSD”, a declarat Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.