Din 1 septembrie, restaurantele si cafenelele vor servi si in spatii inchise

0

Prefectul Radu Bud împreună cu  șefii structurilor MinisteruluiAfacerilor Interne au analizat azi, în cadrul ședinței săptămânale, Hotărârea nr. 43/27.08.2020 pentru stabilireaunor măsuri în domeniul sănătății publice, hotărâre care a stat la baza Hotărârii de Guvern din 31.08.2020 pentru modificarea și completarea Anexei 3 la H.G. nr. 668/2020 privind prelungirea stării de alertă pe tertoriul României incepând cu data de 16 august 2020.

Deoarece în județul Satu Mare, incidența cazurilor confirmateCOVID-19 cumulate în ultimele 14 zile este sub 1,5 la mia de locuitori, începând cu 1 septembrie 2020, pe raza întregului județ se aplică următoarele măsuri:

1. Se permite deschiderea restaurantelor și cafenelelor cu spații de servire închise, în interiorul clădirilor, cu un program cuprins între orele 06,00-24,00, ultima comandă putând fipreluată cel târziu la orele 23,00, cu respectarea oblligațiilor stabilite prin ordin al ministrului sănătății și al ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri,

2. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice suntpremise în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirii, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, iar programul nu poateîncepe înainte de orele 06,00 și nu se poate prelungi dupăorele 24,00.  

3. Operatorii economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc pot desfășura activități cu publicul, dacă acestea nu se află în interiorul centrelor comerciale, în intervalul orar06,00-24,00,

4. Evenimentele private și cursurile de instruire/workshopuripentru adulți inclusiv cele pentru implementarea proiectelorfinanțate din fonduri europene se pot organiza cu un numărde participanți de maximum 50 de persoane în interior șimaximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătății,

5. Se menține măsura privind suspendarea activității încluburi, discoteci și baruri,

6. Activitățile cinematografelor și a instituțiilor de spectacoleși concerte sunt premise fără a depăși 50% din capacitatea maximă a sălii/spațiului, în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și ministrului sănătății.

7. Spectacolele, concertele, festivalurile publice și private sau alte evenimente culturale desfășurate în aer liber suntpermise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Sursa: Institutia Prefectului Satu Mare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.