Newsweek: Kelemen Hunor a declarat că, după alegerile locale, ar vrea ca UDMR să facă alianțe cu PNL. De curând, susținea că UDMR are 1000 de motive să dea jos Guvernul Orban

0

Publicația Newsweek România pune în oglindă două declarații de-ale lui Kelemen Hunor, declarații date publicității la distanță de 16 zile una de cealaltă, sugerând că Hunor probează un oportunism politic incredibil…

Kelemen Hunor, declarație din data de 25 august:

Nu vom discuta până în ziua votului (la moțiunea de cenzură), atunci vom stabili, fiindcă avem o mie de motive să dăm jos Guvernul. Trebuie să ne gândim. Nu vrem să fim victime colaterale din punct de vedere politic într-un război care nu este războiul nostru. Să nu fim noi cei care fac ca decizia să meargă în dreapta sau în stânga și ei să se victimizeze și să zică că noi suntem vinovați de bolnavi și morți”, a susţinut preşedintele UDMR pe 25 august.

Joi, 10 septembrie, același Kelemen Hunor anunța că, după alegerile locale, va căuta o alianță cu PNL:

„Noi, în România, (…) în acest moment avem o problemă importantă care se poate rezolva doar la noi acasă, sigur, cu sprijinul vostru. Noi de opt ani de zile suntem într-o criză politică permanentă. Am avut zece guverne în opt ani de zile. Vă daţi seama ce se poate realiza cu zece guverne în opt ani de zile. De aceea, după alegerile locale şi parlamentare avem obligaţia de a crea stabilitate politică. Fără stabilitate politică pentru patru ani de zile sau pentru opt ani de zile – eu încerc să mă gândesc pe termen lung – va fi greu să avem succes în România. De aceea, după alegerile locale trebuie să căutăm alianţe împreună cu PNL acolo unde se poate. După alegerile locale avem nevoie de o stabilitate, de o majoritate parlamentară, avem nevoie de proiecte şi priorităţi foarte clare, proiecte tehnice bine creionate, altfel degeaba avem 80 de miliarde la dispoziţie”, a spus Hunor. 

Sursa: Newsweek

CItiți și…

Kereskenyi preferă ”Veorica” la proximele alegeri prezidențiale, pentru că nu ”ațâță”…spiritele. Și-a bătut joc de Albu, din nou?

UDMR ar fi disponibil pentru o nouă trântire de Guvern, dacă mai vrea cineva… A zis cineva ”PSD”…? K. Hunor: ”Acest Guvern ar merita să fie schimbat”

Mihai Neamțu: Kelemen Hunor este ”fața ticăloasă a imposturii morale și marioneta revizionismului maghiar din Transilvania”

Liberalul Adrian Cozma a blocat un nou tun din bani publici pus la cale de Pataki: Șeful CJ voia să secretizeze detaliile achizițiilor de imobile din banii Sătmărenilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.