Conferință de presă PNL: Suntem codași la accesarea de fonduri europene, liderii UDMR dezinformează. Micul producător din județ nu a fost susținut de Consiliul Județean, în ultimii 4 ani. Pataki Csaba a tratat inechitabil comunitățile locale din județ

0

Candidatul PNL la președinția CJ Satu Mare, Adrian Cozma, a convocat o conferință de presă, alături de primarul din Păulești, Zenoviu Bontea și de candidatul PNL la un fotoliu de consilier județean, Dorin Bartok.

Ce trei au reiterat lipsa de performanțe de la CJ Satu Mare, în ultimii 4 ani.

Nu avem infrastructură, suntem codași la atragerea de bani europeni în județ, a transmis Adrian Cozma. Acesta și-a exprimat uluirea în legătură cu alegația celor de la UDMR, care se folosesc de clasamente lipsite de rigoare, generate de colaboratori ai unor tabloide, pentru a susține că Satu Mare ar fi performat la atragerea de fonduri europene.

”Satu Mare nu a făcut nimic, în ultimii 4 ani, pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, nu au făcut nimic pentru dezvoltarea turismului. Turismul nu există la noi. Avem locuri superbe, nu sunt exploatate nici in proporție de 5%. E clar că UDMR și Pataki nu se descurcă să aducă bunăstare Sătmăreanului de rând. Trebuie spus că, de 30 de ani, UDMR conduce Satu Mare, în diverse forme – cu reședinți, primari, vicepreședinți, etc…”, a declarat Adrian Cozma.

Liberalul Cozma a transmis că performanțele conducătorilor județului și orașului în atragerea de fonduri europene ”se apropie de zero”. Pataki și Kereskenyi invocă un clasament pe atragerea de fonduri europene, ce include proiectul de infrastructură de apă și canal al Apaserv, care a fost demarat prin 2012, susține Cozma.

Candidatul PNL la CJ Satu Mare a promis și că se va implica pentru a susține reactivarea Olimpiei Satu Mare cu ocazia centenarului.

La rândul lor, candidatul la un post de consilier județean, Dorin Bartok și primarul din Păulești, Zenoviu Bontea, au adus argumente suplimentare în legătură cu lipsa de realizări din mandatul lui Pataki Csaba, ca președinte al CJ Satu Mare din 2016 încoace.

Bartok a reiterat faptul că micul producător nu a fost susținut deloc de CJ Satu Mare, în ultimii ani. Acesta a transmis că susține proiectul lui Adrian Cozma, în ceea ce privește realizarea unei piețe agro-alimentare, de tip mall, cu temperatură controlată, siilară celei din Cluj.

Bartok a glumit pe seama actualilor șefi de la CJ Satu Mare, despre care a susținut că, în ultimii 4 ani, singurul proiect pe care l-au propus fermierilor a fost cel al montării unui sistem cu rachete ant-grindină. Până la urmă, nici acest proiect nu a fost implementat.

Probabil viitorul primar al Păuleștiului, Zenoviu Bontea, s-a declarat nemulțumit de modul în care Pataki a ales să se manifeste ca președinte al CJ Satu Mare.

Dincolo de anti-performanța DJ 193A, Bontea a transmis că Pataki nu a tratat echitabil comunitățile locale și că  recunoscut că a fost implicat în demersurile din instanță împotriva sa. Explicația lui Bontea este că reprezentanții UDMR se coportă astfel, deoarece nu sunt capabili să genereze proiecte și soluții pentru județ.

Cozma a concluzionat că va fi un președinte al Consiliului Județean pentru toate comunitățile locale din județ și nu al unei etnii, sau altei, nici al unei coloraturi politice, sau al alteia.

”Este inadmisibil să nu ai relații constructive, ca Președinte al CJ Satu Mare cu primari, precum cel de la Păulești, doar pentru că nu e din partid cu tine. Ține de normalitate, iar eu vreu normalitate”, a încheiat Cozma.

Aceasta a concluzionat, transmițând că este singura alternativă cu șanse la Pataki și a îndemnat electoratul să trateze alegerile din 27 septembrie ca un tur II și să nu-și irosească votul pe falși candidați.

Toate declarațiile, mai jos…

Conferinţă de presă susţinută de candidatul PNL la presedinţia CJ, Adrian Cozma

LIVE. Conferinţă de presă susţinută de candidatul PNL la presedinţia CJ, Adrian Cozma

Posted by PortalSM on Tuesday, September 15, 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.