Anunț al Ministrului Educației: Unitățile de învățământ vor fi închise, la nivel național, vineri, luni și marți, în vederea desfășurării alegerilor

0

Toate școlile își suspendă cursurile fizic timp de 3 zile, înainte și după alegeri, anunță ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit StirileProTV. Orele vor continua online, a precizat Anisie.

Cursurile din instituțiile de învățământ, adică școli, grădinițe și licee vor fi suspendate vineri, 25 septembrie, luni 28 septembrie și marți, 29 septembrie. Urmează ca luni dimineață să fie stabilit dacă această măsură de supendare a cursurilor fizice va fi luată și pentru ziua de joi, 24 septembrie, a mai spus ministrul.

Chiar dacă se închid și se suspendă cursurile fizic, orele vor continua online. La nivel național se vor închide toate unitățile de învățământ vineri, luni și marți în vederea desfășurării alegerilor.

Luni dimineață va avea loc o consultare cu asociațiile comunelor, orașelor și municipiilor și Uniunea consiliilor județene cu Ministerul Educației prin care să stabilim dacă se vor închide și joi, în functie de localitățile și școlile în care se desfășoară procesul educațional“, a mai spus ministrul Monica Anisie.

Luni și marți cursurile rămân suspendate pentru a se igieniza și dezinfecta toate sălile în care a avut loc procesul electoral, s-a mai precizat.

Pe 27 septembrie au loc alegerile locale în România, în 18.783 secții de votare, majoritatea dintre acestea fiind organizate în instituții de învățământ.

Sursa; edupedu . ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.