Analiza lui Sorin Oros: La Consiliul Județean, bătălia se dă între Cozma și Pataki, la Primărie, Panait e singurul care poate pune probleme primarului în funcție

0

Actorul Sorin Oros a publicat pe contul personal de Facebook o scurtă analiză a tabloului electoral pentru alegerile locale, așa cum aceasta s-a prefigurat până acum, în această campanie electorală.

Subliminal, această analiză face o pledoarie pentru votul util, în condițiile unui scrutin electoral într-un singur tur: Oros identifică cele două cupluri de combatanți, care au cele mai mari șanse să iasă victorioase.

Pe de-o parte, la Primărie, lupta cu șanse s-ar da între Kereskenyi și Panait, de la USR, în timp ce la Consiliul Județean, este o evidență de necombătut că principalul contracandidat al lui Pataki este Adrian Cozma (PNL).

Mai jos, interesanta analiză a lui Sorin Oros…

Suntem în buza votului. Nu sunt politolog, “decât” un om care vede, simte, gândește și spune. Nu știu totul despre politicieni, cum nu știu totul nici despre viață. Despre multe nu știu nimic. Dar știu cum văd eu lucrurile la Primărie și la Consiliul Județean. Nu vă spun cu cine să votați, și nici cu cine o voi face eu. Votul e secret și obligatoriu moral. Așadar, la Primărie candidații sunt:
1. Gabor Kereskenyi – UDMR. Primar în funcție. Are șanse, mai ales că UDMR-ul votează etnic.
2. Adrian Albu – PNL. Viceprimar în funcție. Nicio șansă, chit că face parte din partidul aflat la guvernare. Nu a avut realizări în mandatele de vice și nu e îndrăgit de comunitate.
3. Erika Mare – Partidul Noua Românie. Nicio șansă. E ceva venit de niciunde și dispărut total pe 28 septembrie.
4. Mihai Huzău – PMP. Nicio șansă. E mult prea tânăr pentru a mesteca ațoasa carne a politicii. Îl apreciez pentru că vrea, se implică în comunitate, dar e ca un copil de grădiniță care vrea să fie student. Poate, pe viitor.
5. Cosmin Rațiu (născut Raț) – ALDE. Actual consilier local. Nicio șansă. I s-a pus eticheta de slugă de care nu va mai scăpa niciodată. A vrut să facă un pod de lemn peste Someș. 😀 Oare nu știe că lemnul poate fi ros de carii?
6. Radu Panait – USR&PLUS. Un om nou, implicat și dornic de schimbare. Atacat de rechinii hârșâiți la o emisiune tv., a câștigat simpatie electorală. Are șanse.
7. Cristina Haiduc – Pro România. Nu are nicio șansă din două motive:
– e din partidul lui ponta, un fost procuror plagiator, fost psd-ist și mare mincinos.
– e femeie. Electoratul român încă e tributar atitudinilor misogine becaliene. Ceea ce e un mare păcat. Poate asimilată altui partid avea șanse mai mari.
8. Dorel Coica – psd. Nicio șansă. A mai fost, a făcut circ, și-a asumat realizări începute de alții. În plus, partidul din care face parte e… o ciumă roșie.
Pentru Consiliul Județean:
1. Pataki Csaba – UDMR. Actualul Președinte al CJ. Are șanse. E același procedeu electoral, etnic.
2. Octavian Petric – Pro România. Nicio șansă. Am explicat mai sus cum stă treaba cu acest partiduleț.
3. Liviu Pop – PMP. Nicio șansă. Un necunoscut.
4. Adrian Ștef – ALDE. Nicio șansă. Partidul e hulit din cauza tăriceanului care are o imagine șifonată.
5. Adrian Cozma – PNL. Are șanse. A luat atitudine, s-a implicat social în comunitate, semnalând greșelile sau nerealizările actualei conduceri.
6. Mircea Ciocan – USR&PLUS. Nu are șanse. E nou și prea puțin cunoscut de electorat.
În concluzie, la Primărie lupta se va da între Radu Panait și Gabor Kereskenyi. Iar la CJ, lupta e între Pataki Csaba și Adrian Cozma.
Mergeți și votați! Cu creierul, nu cu sângele, simpatiile sau antipatiile”.

 

Sursa: cont Facebook Sorin Oros

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Vă rugăm să introduceți numele dvs.